Royalty

Zoet: kindjes prins William eren prinses Diana voor Moederdag

14 maart 2021 16:44 Aangepast: 14 maart 2021 16:44
Prins William, Kate Middleton, prins Louis, prins George, prinses Charlotte en prinses Diana Beeld © Getty Images

In het Verenigd Koninkrijk is het vandaag al Moederdag en daarom hebben de kindjes van prins William (38) en Kate Middleton (39) kaartjes gemaakt. Niet alleen de Hertogin van Cambridge kan de papiertjes in ontvangst nemen, ook hun overleden 'granny' prinses Diana kan rekenen op een overvloed aan liefde.

"Papa mist jou altijd"

Het is al het tweede jaar op rij dat Moederdag niet op de gewoonlijke manier gevierd kan worden in het Verenigd Koninkrijk. Maar dat weerhoudt prins George (7), prinses Charlotte (5) en prins Louis (2) er niet van om hun moeder Kate en hun 'granny' prinses Diana in het zonnetje te zetten. 'Velen van ons kunnen niet bij onze naasten zijn, maar blikken vooruit op een tijd in de nabije toekomst waarbij we onze moeders weer kunnen knuffelen', schrijft Kensington Palace op social media. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins William reageert op interview Harry en Meghan

Prins William en Kate benadrukken hun medeleven voor 'mensen die in een rouwproces' zitten. 'We snappen hoe lastig deze periode kan zijn', melden ze. En daarom hebben hun kindjes speciale briefjes gemaakt voor hun overleden oma prinses Diana. 'Ik hou heel, heel veel van je en denk altijd aan je', schrijft George. 'Ik denk aan je. (...) Papa mist jou altijd', aldus Charlotte. De kleine Louis kan nog niet schrijven, maar verwerkte zijn boodschap in een kunstwerkje. Voor Kate heeft het drietal een taart gebakken. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle: 'Kate maakte mij aan het huilen, niet andersom'

Wie niet aanwezig zijn voor de Moederdag-viering in Groot-Brittannië zijn prins Harry en Meghan. Het stel woont sinds hun vertrek als seniorleden van het Britse koningshuis in Californië. Hun exit heeft prins William boos gemaakt, zo is te zien in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore