Ga naar de inhoud
Royalty

Interview Oprah met Harry en Meghan vandaag in Nederland te zien

Harry en Meghan Beeld © CBS / Youtube

Het veelbesproken interview van Oprah Winfrey (67) met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) is dinsdagavond te zien op Net5. Het is voor het eerst sinds het koppel afstand nam van het Britse koningshuis dat ze te zien zijn in een televisie-interview. Het twee uur durende gesprek had zondag de primeur op de Amerikaanse zender CBS, dinsdag om 20.30 uur is het voor het eerst op de Nederlands televisie te zien.

Het gesprek beheerste voor en na de uitzending het nieuws. Britse kranten en royaltyverslaggevers waren onder meer verbijsterd over uitspraken die Meghan deed over onder meer racisme binnen Buckingham Palace. Zo zei ze dat er in het paleis zorgen om en gesprekken over de huidskleur van hun zoontje Archie waren.

Samantha
Lees ook:
Samantha Markle: 'Meghan heeft Harry bij familie weggehaald'

Oprah, een goede vriendin van het koppel, kreeg carte blanche voor het interview en mocht alle vragen stellen die ze had. Daar maakte de presentatrice dankbaar gebruik van. Zo vertelt Meghan ook over de ontmoeting en goede band met koningin Elizabeth, en over een meningsverschil met haar schoonzus en vrouw van prins William, Catherine.

Ook Harry bespreekt de band met zijn familie, diens verhouding tot de tabloids en vergelijkt de vele media-aandacht die het stel zelf krijgt met die voor zijn moeder Diana. "Ik kan me niet voorstellen hoe dat destijds geweest moet zijn geweest voor mijn moeder, die dit allemaal alleen heeft moeten doorstaan. Wij hebben tenminste elkaar nog, zij was alleen. En voor ons was dit proces al loodzwaar."

Annemarie
Lees ook:
Annemarie de Kunder: 'Je voelt de ernst van de situatie van Meghan'

De presentatrice sprak eerst met alleen de zwangere Meghan over onder meer haar leven als royal, haar huwelijk, haar werk voor goede doelen en hoe ze omgaat met de extreme media-aandacht. Ook vertelt de hertogin van Sussex over het moederschap en zoontje Archie.

Daarna schoof Harry aan, die onthulde dat het paar in de zomer een meisje verwacht. Het gesprek ging met z'n drieën verder, waarbij over de verhuizing naar de Verenigde Staten, plannen voor de toekomst en dromen voor het gezin gesproken werd.

Oprah vroeg ook aan Meghan wat de reactie vanuit Buckingham Palace zou zijn op het interview. "Ik zou niet weten waarom zij zouden verwachten dat wij na al deze tijd nog steeds zouden zwijgen, terwijl zij een actieve rol spelen bij het in stand houden van aanhoudende onwaarheden over ons. En als we daarmee het risico lopen om dingen kwijt te raken; we hebben al zoveel verloren", antwoordde zij.

Britse
Lees ook:
Britse tabloids beschuldigen Harry en Meghan van aandachttrekkerij

Het interview met de talkshowhost, die in 2018 ook te gast was op het huwelijk van Harry en Meghan, volgt ongeveer een jaar na de zogenoemde #Megxit. Sinds hun stap terug binnen het Britse koningshuis heeft het koppel ook een stap buiten de schijnwerpers gezet. Wel sloten ze lucratieve deals met Netflix en Spotify voor meerdere projecten.