Ga naar de inhoud
Royalty

Queen Elizabeth in spoedoverleg: wie krijgt rol Harry en Meghan?

Queen Elizabeth, Meghan Markle en prins Harry Beeld © Getty Images

Het ziet ernaar uit dat koningin Elizabeth (94) het beschermheerschap van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) aan andere leden van de royal family gaat overdragen. De monarch zou 'in spoedoverleg' zijn over wie geschikt is voor de verschillende baantjes en titels van het koppel, meldt de Britse krant 'The Mirror'.

"Er wordt al geruime tijd bekeken hoe ze deze zaken moeten aanpakken"

De Queen is naar verluidt druk aan het babbelen met haar koninklijke helpers, omdat de deadline voor de herziening van de Megxit om de hoek staat. Over uiterlijk zes weken moet de koninklijke familie beslissen welke rol Harry en zijn echtgenote behouden binnen het koningshuis, aldus The Mirror. "Er wordt al geruime tijd bekeken hoe ze deze zaken moeten aanpakken", vertelt een insider aan de krant. De verwachting is dat er voor 31 maart een aantal aankondigingen vanuit het koningshuis zullen komen. Wie er in de running is of zijn om Harry en Meghans posities over te nemen, is onbekend.

Queen
Lees ook:
Queen Elizabeth speelt in op cannabishype met nieuw drankje

Ruim een jaar geleden kondigden Harry en Meghan aan dat ze uit de royal family zouden vertrekken en financieel onafhankelijk wilden worden, maar wel de koningin blijven vertegenwoordigen. Nu is het tijd om de stand van zaken te bespreken, aldus de bron aan The Mirror. Het lijkt erop dat het stel gestript wordt van hun eretitels. Zo zou prins William de rol van zijn jongere broertje bij de koninklijke marine overnemen en zou Queen Elizabeth het stel dwingen de banden die ze met organisaties hebben dankzij het koningshuis op te heffen. 

Wat
Lees ook:
Wat weten we tot nu toe over de zwangerschap van Meghan Markle?

Harry zou in dat geval zijn drie eretitels bij het Britse leger verliezen, evenals zijn beschermheerschap over de Rugby Football Union, Rugby Football League en de Londense marathon. Voor Meghan betekent het dat ze moet aftreden als beschermer van het Nationale Theater. Bovendien zouden de banden met het Gemenebest worden verbroken, meldt Daily Mail. Dat houdt in dat de twee zich niet meer mogen uitlaten namens het Verenigd Koninkrijk. Bronnen binnen het koningshuis melden dat er 'geen weg terug' is voor het stel en dat Harry 'teleurgesteld' is door de beslissingen van zijn oma. 

Als er iemand is die achter de keuze staat om Meghan te strippen van ál haar koninklijke titels, is het haar halfzus Samantha Markle wel. In de video hieronder vertelt ze waarom Meghan volgens haar het Britse koningshuis verliet. 

Zus Meghan Markle haalt uit: 'Ze verliet het Britse koningshuis omdat ze mensen moest respecteren'

04:10