Ga naar de inhoud
Royalty

Prinses Delphine voor het eerst bij jaarlijkse herdenking

Prinses Delphine Beeld © ANP

Een bijzonder moment voor prinses Delphine van België (52): gisteren had zij haar eerste publieke optreden als prinses. Ze was namelijk aanwezig bij de jaarlijkse herdenking van de leden van het Belgische koningshuis.

"Prinses Delphine is hier uiteraard volledig op haar plaats"

Delphine was samen met haar echtgenoot Jim O'Hare aanwezig in de Onze-Lieve-Vrouwekerk in Laken voor de herdenking van de gestorven leden van de Belgische koninklijke familie.

"Ze is uitgenodigd geweest, net zoals bijvoorbeeld prinses Astrid", laat het paleis weten in een reactie aan HLN. "En ze heeft positief geantwoord op die uitnodiging. Dit is een privé-activiteit met een publiek karakter. Prinses Delphine is hier uiteraard volledig op haar plaats."

Prinses
Lees ook:
Prinses Delphine ontmoet biologische vader koning Albert

Waar zo'n beetje alle leden van het Nederlandse koningshuis na hun overlijden in de grafkelders in de Nieuwe Kerk in Delft worden bijgezet, gebeurt dat in België in de Onze-Lieve-Vrouwkerk in Laken. Ieder jaar vindt er een speciale herdenking plaats. Dit jaar ging die gewoon door, maar vanwege de coronacrisis op sobere wijze. Normaal gesproken vindt er een speciale mis plaatst, dit jaar brachten de koninklijke echtparen om beurten een bezoek aan de graftombe.

Ook koning Filip en koningin Mathilde, oud-koning Albert en vrouw Paola, prinses Astrid en haar dochter Laetitia-Maria waren hierbij aanwezig.

Prinses
Lees ook:
Prinses Delphine ontmoet broer koning Filip voor het eerst

Ze heeft er jaren voor moeten strijden, maar vorig jaar kwam er licht aan het eind van de tunnel voor Delphine Boël. Zij mocht zich in 2020 eindelijk prinses noemen. Haar vader, koning Albert II, wilde nooit meewerken aan een dna-onderzoek, maar werd uiteindelijk gedwongen door de rechtbank. In 2020 kwam het verlossende antwoord: Delphine is de dochter van koning Albert II.

Sindsdien is er een hoop veranderd. Ze draagt nu de achternaam van Saksen-Coburg en mag zich officieel prinses noemen. Ook haar kinderen zijn prins en prinses. Verder is ze al op visite geweest bij haar broer koning Filip en haar vader en koningin Paola.

Ontmoeting koning Filip en zus Delphine is 'een dingetje'

05:37