Royalty

Koning zei première Slag om de Schelde af vanwege lockdown

27 januari 2021 15:33 Aangepast: 27 januari 2021 16:14
Koning Willem-Alexander Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (53) zou op maandagavond 14 december de wereldpremière van de oorlogsfilm 'De Slag om de Schelde' bijwonen, maar zag hiervan af omdat premier Mark Rutte (53) die dag een nieuwe lockdown aankondigde.

Dat vertelde de koning woensdag tijdens een digitaal gesprek met een groot aantal vertegenwoordigers uit de Nederlandse filmwereld. Willem-Alexander wilde op deze manier de zwaar door de coronacrisis getroffen sector moed inspreken.

De Slag om de Schelde vertelt over de strijd om de Scheldemonding in oktober 1944. Het is de duurste Nederlandse productie in vijftien jaar tijd. De film komt nu uit zodra de bioscopen na de lockdown weer open mogen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Willem-Alexander steekt getroffen filmsector hart onder de riem

Het epos, met in de hoofdrollen Gijs Blom en Susan Radder, beleefde op maandag 13 december een grootste première in Vlissingen. Het was de bedoeling dat De Slag om de Schelde de grote bioscoopklapper tijdens de kerstdagen zou worden. De hele Nederlandse filmwereld had samengewerkt om ervoor te zorgen dat het publiek tijdens de kerstdagen in elk geval een grote sterke nieuwe titel zou kunnen zien.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Release Wonder Woman uitgesteld tot na de lockdown

Veel Hollywood-blockbusters, zoals de nieuwe James Bond-film en Fast and the Furious 9, zijn op de lange baan geschoven vanwege de coronacrisis. Vrijwel overal ter wereld zijn de theaters dicht of mogen er maar heel weinig mensen worden ontvangen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore