Royalty

Willem-Alexander showt zijn support aan lokale boekwinkels

21 januari 2021 11:34 Aangepast: 21 januari 2021 11:58
Koning Willem-Alexander Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (53) heeft donderdagochtend digitaal een gesprek gevoerd met een vertegenwoordiging van de boekverkopersbranche. Het gesprek stond in het teken van de gevolgen van de coronamaatregelen voor de sector.

De koning sprak met eigenaars van een aantal grote boekwinkels uit het land, zoals Ton Harmes van Dominicanen in Maastricht, Monique Kauffman van Dekker van de Vegt in Nijmegen en Fabian Paagman van Paagman in Den Haag. De boekverkopers vertelden Willem-Alexander hoe zij hun klantenkring tijdens de sluiting proberen te behouden met onder meer online activiteiten en persoonlijke bezorging van de bestellingen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Laurentien leest allerkleinsten voor in Zin in Zappelin

In de eerste coronagolf bleven boekhandels open, maar nu zijn ze in de lockdown dicht. Eén op de drie boekhandels heeft bij de Coöperatieve Koninklijke Boekverkopersbond aangegeven in de gevarenzone te komen als er niet snel iets verandert. De brancheorganisatie en de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) roepen mensen op te kopen bij de lokale boekwinkel via de actie #steunjeboekhandel.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore