Royalty

Thaise geruchten: 'Koning heeft zus fysiek aangevallen'

21 januari 2021 12:27
Beeld © Getty Images

De Thaise koning Rama X (68), ook wel koning Vajiralongkorn genoemd, zou zijn zus prinses Sirindhorn (65) lelijk hebben verwond bij een uit de hand gelopen ruzie. Ze heeft hierbij naar het schijnt ernstige verwondingen aan haar enkels opgelopen waardoor ze maanden niet kan lopen.

"Het verhaal wordt nu bevestigd door betrouwbare bronnen"

De koning en zijn zus zouden een woordenwisseling hebben gehad over de twee vrouwen van de koning. Hij is getrouwd met koningin Suthida, maar heeft ook een minnares die hij een mooi erebaantje heeft gegeven. Deze minnares zou hij volgens geruchten ook tot koningin willen benoemen. 

Royalty-journalist Andrew MacGregor meldt op basis van verschillende bronnen. "Ik hoorde vorige week geruchten dat Vajiralongkorn zijn zus had aangevallen, maar ik ging er aanvankelijk vanuit dat het overdreven roddels waren. Het verhaal wordt nu echter bevestigd door betrouwbare bronnen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dochter Thaise koning Rama acht uur vast in vliegtuig

prinses Sirindhorn prinses Sirindhorn

Het paleis heeft alleen bevestigd dat de prinses in het ziekenhuis ligt en aan beide voeten geopereerd moet worden en daarna maandenlang moet herstellen. In het persbericht wordt echter gemeld dat ze tijdens het joggen ten val is gekomen.

De Thaise koning is wel vaker in opspraak gekomen, onder meer omdat hij zijn hond een hoge militaire titel gaf en zijn minnares had verstoten. Later vergaf hij haar weer. Ook zint het het Thaise volk niet dat hij grotendeels in een hotel in Duitsland woont.

Het nieuws dat hij nu zijn zus zou hebben aangevallen, zorgt opnieuw voor ophef. Rama X stond namelijk al bekend om zijn stemmingswisselingen en opvliegende karakter; dit maakt die reputatie er niet bepaald beter op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wel of geen corona? Thaise koning in het ziekenhuis opgenomen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore