Royalty

Medewerker van Buckingham Palace verkocht gestolen goed door

01 december 2020 15:05 Aangepast: 01 december 2020 15:38
Queen Elizabeth Beeld © Getty Images

Een cateringmedewerker van Buckingham Palace heeft bekend een flinke hoeveelheid spullen te hebben ontvreemd, zo meldt BBC. De 37-jarige Adamo Canto stal verschillende foto's en medailles uit het paleis.

De man viel de door de mand nadat hij de gestolen spullen op eBay te koop zette. Adamo stal de spullen uit winkels in het paleis, maar ook uit kantoren en kluisjes van medewerkers. De man had een appartement boven de koninklijke stallen en bewaarde daar de gestolen goederen. Toen de coronapandemie uitbrak, kreeg Adamo ook schoonmaakwerk waardoor hij in nog meer delen van het paleis kon komen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Buckingham Palace vroeg Oprah naar vriendschap met Meghans ma'

Tony Johnstone-Burt, het hoofd van de huishoudelijke dienst van het paleis, liet weten dat hij een belangrijke medaille miste. Deze medaille moest hij dragen ter gelegenheid van Trooping the Colour. Niet lang daarna ontdekte zijn personeel dat de medaille, The Companion of Bath Medal, voor een schijntje op de verkoopsite stond. Adamo vroeg er 350 pond voor.

Ook stonden er nog 37 voorwerpen op de site, waaronder een officiële foto van het staatsbanket van koningin Elizabeth met de Amerikaanse president Trump, ter waarde van 1500 pond. Adamo had tienduizenden euro's kunnen verdienen met zijn plan, maar hij besloot alle spullen ver onder hun waarde te verkopen. Volgens de Britse justitie zou hij er nog geen 9000 euro voor hebben gekregen. De verdachte is op borgtocht vrijgelaten. Hij moet volgens de rechter rekening houden met een gevangenisstraf.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Personeelslid Buckingham Palace besmet met coronavirus'

Ondertussen vieren de royals het ene feestje na de andere. Hoe dit precies zit zie je hieronder.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore