Royalty

Deense royals vieren kerst dit jaar afzonderlijk

25 november 2020 17:52
Beeld © Getty Images

Het is voor niemand een verrassing dat de komende kerstdagen er heel anders uit gaan zien dan normaal. Met de coronamaatregelen zou het zo maar kunnen gebeuren dat je heel wat familieleden niet kan uitnodigen dit jaar. Hetzelfde verhaal geldt voor de Deense royals. In een statement van het Hof staat dat zij het dit jaar afzonderlijk van elkaar gaan vieren.

"De kroonprins en de kroonprinses vieren Kerstmis dit jaar in het Frederik VIII Paleis in Amalienborg"

Onlangs werd bekend gemaakt dat Denemarken alweer uit de tweede golf is, maar dat betekent niet dat zij een drukker bezette kersttafel krijgen dan wij hier in Nederland. Ook zij moeten zich aan bepaalde maatregelen houden om het virus de kop in te drukken. Ook de Deense royals moeten er dus aan gaan geloven dat ze het dit jaar niet met de hele familie samen kunnen vieren. 'De koningin (Margrethe, red.) zal dit jaar Kerst vieren samen met prins Joachim, prinses Marie, prins Nikolai, prins Felix, Prins Henrik en prinses Athena', zo luidt het statement van het Hof welke is gedeeld op Twitter. 

'De kroonprins en de kroonprinses vieren Kerstmis dit jaar in het Frederik VIII Paleis in Amalienborg, samen met hun vier kinderen prins Christian, prinses Isabella, prins Vincent en prinses Josephine', zo vervolgt het statement.

Miniatuurvoorbeeld
LEES OOK:

Deense royals kijken uit naar komst Oranjes

Het is niet de eerste keer dat de Deense royals iets afzonderlijk van elkaar doen. Onlangs vierde het gezin van kroonprins Frederik hun vakantie gewoon in eigen land. Tijdens de coronacrisis verbleef het gezin in het Fredensborg-paleis, maar voor hun vakantie gingen ze naar Gråsten, waar ze elk jaar vakantie vieren. Gråsten Slot ligt in Zuid Jutland vlakbij de Duitse grens. 

Terwijl veel mensen zich gedeprimeerd voelen met de aankomende kerstdagen, was het voor de Britse royals vorige week juist een groot feest. Het stond voor hen namelijk helemaal in het teken van de liefde. Het was alweer 10 jaar geleden dat Kate en William hun verloving bekendmaakten. Maar het was echt een groot feest voor Queen Elizabeth en haar Philip. Het koppel vierde namelijk hun 73e trouwdag.

RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore