Royalty

Nú al kritiek op 'Queen Elizabeth' in nieuwe The Crown

13 november 2020 15:11 Aangepast: 13 november 2020 15:14
Olivia Colman als Queen Elizabeth in 'The Crown' Beeld © Netflix

Het nieuwe seizoen van 'The Crown' moet nog in première gaan, maar er is nú al kritiek op het optreden van Olivia Colman (46) als Queen Elizabeth. In de trailer van de nieuwe reeks zou ze namelijk op ongepaste wijze salueren, aldus een legerveteraan aan de Britse krant 'The Times'.

"Niet om aan te zien"

The Crown wordt alom geprezen door royaltyliefhebbers en critici, maar niet iedereen is fan van de Netflix-hit. Timothy Brown, een Britse legerveteraan, heeft een boze brief gestuurd naar The Times. Hierin is te lezen dat hij niet blij is met het 'slordige saluut' dat Olivia, die Elizabeth speelt, brengt tijdens een herdenking in de show. "The Crown mag dan leuke televisie zijn, maar de onjuistheden in de serie worden getypeerd door dit soort slordigheden van Olivia Colman die onze Queen probeert na te doen", aldus de gefrustreerde veteraan. 

Olivia Colman in 'The Crown' en Queen Elizabeth Olivia Colman in 'The Crown' en Queen Elizabeth
Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Cast The Crown haalt rode loper in huis

"Voor zover ik weet, is het saluut van Hare Majesteit altijd voorbeeldig geweest", gaat Timothy verder in The Times. Hoe hoort het eigenlijk? Volgens de veteraan moeten 'de voorarm en de hand lijnrecht zijn'. Olivia houdt de palm van haar hand naar buiten, zoals het hoort, maar is net iets té geknikt bij haar pols. "Het zal veel kijkers niet opvallen, maar voor oud-militairen die houden van de regels, is dit niet om aan te zien." Dat zou er vooral mee te maken hebben dat dit een gebaar van respect en erkenning zou zijn, wat nu verloren gaat. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Actrice The Crown kreeg 'vaak te horen dat ze op Diana leek'

Het nieuwe seizoen van The Crown gaat op 15 november wereldwijd in première. RTL Boulevard sprak met hoofdrolspelers Josh O'Connor en Emma Corrin, zoals te zien is in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore