Royalty

Willem-Alexander en Máxima reageren op aanslag Nice

29 oktober 2020 15:55
Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander (53) en koningin Máxima (49) hebben via sociale media hun medeleven uitgesproken voor alle slachtoffers van de aanslag in Nice. Daar kwamen vandaag drie mensen om het leven na een aanval met een mes.

"Ons hart gaat uit naar alle getroffenen"

'De afschuwwekkende geweldsdaad vanmorgen in Nice bij de Basilique Notre-Dame de l’Assomption, heeft ons geschokt', zo valt te lezen. 'Opnieuw is Frankrijk geraakt, het land waarmee Nederland zich zo verwant voelt. Ons hart gaat uit naar alle getroffenen. Wij leven mee met degenen die een dierbare hebben verloren en voelen ons verbonden met iedereen die zich inzet voor een vreedzame samenleving.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning Willem-Alexander reageert op commotie vakantie

Zeker drie mensen zijn om het leven gekomen door een aanval met een mes door een man in een kerk in de Franse stad. De burgemeester zegt dat één slachtoffer is onthoofd en spreekt van een terreurdaad. De man viel mensen aan in de Notre-Dame-basiliek in het centrum van de stad. 

Franse media melden dat de dader is aangehouden. Bij zijn arrestatie is hij neergeschoten door agenten. Tijdens zijn actie riep hij steeds de woorden 'Allahu akbar' ('God is groot' in het Arabisch). De man is zwaargewond naar een ziekenhuis overgebracht. Hij zou in levensgevaar zijn.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore