Royalty

'Prins Philip veel moeite met onverwachte keuze Harry en Meghan'

26 oktober 2020 12:44 Aangepast: 26 oktober 2020 12:59
Beeld © Getty Images

De beslissing van prins Harry (36) en Meghan Markle (39) om een stap terug te doen als senior royals sloeg wereldwijd in als een bom. Ook binnen de paleismuren werd geschokt gereageerd en vooral prins Philip (99) heeft het zwaar met deze keuze.

"Het gedrag van zijn kleinzoon is hem volkomen vreemd"

Volgens Ingrid Seward, auteur van de nieuwe biografie Prince Philip Revealed, kon de hertog van Edinburgh niet bevatten waarom zijn kleinzoon de familie zou verlaten. Hoewel de prins zijn kleinzoon en zijn vrouw geadviseerd zou hebben, besloot hij een stap terug te doen nadat de twee dit in de wind sloegen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en Meghan lanceren website voor Archewell

"Het gedrag van zijn kleinzoon is hem volkomen vreemd, dus hun relatie heeft hieronder geleden”, zo vertelt Ingrid in Vanity Fair. "Philip heeft zijn zegje gedaan en trok er daarna zijn handen vanaf, omdat hij zich er niet graag mee bemoeit. Het was aan Harry en Meghan om te luisteren, maar dat hebben ze niet gedaan. Philip is altijd erg beschermend geweest naar de koningin en als iemand haar van streek maakt, maken ze hem ook van streek. Zijn mantra is dat de monarchie op de eerste, tweede en derde plek staat."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en Meghan waarschuwen wederom voor social media

"Ik denk dat hij heel erg teleurgesteld is", vertelde ze aan Sky News. "Hij heeft zijn carrière opgegeven om de koningin bij te staan en de monarchie te dienen. Dus waarom kan Meghan niet gewoon haar carrière opgeven om haar man te steunen en de monarchie te helpen?" 

Alles over de keuze van Harry en Meghan zie je hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore