Ga naar de inhoud
Royalty

'Meghan Markle is de hedendaagse prinses Diana'

Meghan Markle en prinses Diana Beeld © Getty Images

Ze mogen dan qua uiterlijk niet op elkaar lijken, maar er zijn genoeg gelijkenissen tussen prinses Diana en Meghan Markle (39) te vinden. Beide dames moesten zich een weg zien te banen in de chaos van het Britse koningshuis en de bijbehorende media-aandacht. De grote angst onder fans is dat Meghan hetzelfde zal overkomen als haar schoonmoeder.

"Zie je niet hoe de geschiedenis zich herhaalt?"

Meghan en Diana hebben elkaar nooit ontmoet, maar hebben een soort paralel leven geleid. Dat stelt Emma Corrin, de actrice die de overleden prinses vertolkt in het nieuwe seizoen van The Crown. "Je wil die tabloids wakkerschudden en zeggen: zie je niet hoe de geschiedenis zich herhaalt?" stelt de 24-jarige in Town and Country. "De kilheid, de tradities en de verwachtingen. Ik denk niet dat Diana dat aan zag komen. Het enige wat ze wilde, was bij de familie horen." 

Harry
Lees ook:
Harry en Meghan lanceren website voor Archewell

Emma is niet de enige die de overeenkomsten tussen Meghan en haar overleden schoonmoeder ziet. Ook prins Harry, de man van de Hertogin van Sussex, stipte het al eens aan. Afgelopen oktober sprak hij zich nog uit tegen de 'genadeloze' manier waarop roddelbladen zijn vrouw aanvallen. "Op een gegeven moment moet je dit soort gedrag afstraffen, want het ruïneert iemands leven", liet hij weten. "Simpel gezegd is het gewoon pesten (...). Dit is onaanvaardbaar." 

'Broer
Lees ook:
'Broer Diana en prins Charles hadden ruzie over uitvaart'

Harry's 'grootste angst' is dat de 'geschiedenis herhaald wordt', vertelde hij toen. Zijn moeder overleed in 1997 na een auto-ongeluk in Parijs. Diana reed door de Franse hoofdstad en werd nagejaagd door paparazzi, wat uiteindelijk tot het fatale incident leidde. "Ik heb van dichtbij meegemaakt hoe iemand waar ik van houd wordt gebruikt om winst te maken en niet meer gezien wordt als écht mens. Ik ben mijn moeder verloren en nu zie ik hoe mijn vrouw op dezelfde manier wordt behandeld." 

Harry
Lees ook:
Harry en Meghan waarschuwen wederom voor social media

Als Diana nog in leven was, weet Harry zeker dat ze 'dikke maatjes' zou zijn geweest met Meghan. "Ik denk dat ze heel blij zou zijn", vertelde hij in 2018 na de aankondiging van zijn verloving met de actrice. "Ze zou zo blij voor me zijn, maar vooral ook beste vriendinnen zijn geworden met Meghan." Bovendien draagt zijn vrouw nu dezelfde ring als zijn moeder destijds, waardoor ze 'altijd bij' het koppel is. 

Diana komt weer even tot leven in het nieuwe seizoen van The Crown. In de video hieronder vertelt de cast van de hitserie alles over de vierde reeks aan RTL Boulevard. 

Castleden The Crown dolenthousiast over vierde seizoen

04:35