Royalty

Harry en Meghan waarschuwen wederom voor social media

20 oktober 2020 20:26 Aangepast: 21 oktober 2020 07:12
Beeld © ANP

Prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) hebben dinsdag weer gesproken over het negatieve effect van social media. Dat deden de Sussexes tijdens een digitale talkshow van het tijdschrift 'Time' die ze presenteerden.

"Het kan heel overweldigend zijn om te begrijpen wat er allemaal precies gebeurt online"

"Het kan heel overweldigend zijn om te begrijpen wat er allemaal precies gebeurt online", sprak Meghan vanuit hun huis in Santa Barbara. "Het is allesomvattend en het raakt ons op verschillende niveaus."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en Meghan duiken op in nieuwe podcast

Daarom is het koppel met onder meer experts op het gebied van social media en oud-werknemers van diverse platforms in gesprek gegaan om meer kennis te vergaren. "Met veel van die mensen hebben we vriendschappen gevormd door ons gezamenlijke doel om het online gezonder en beter voor ons allemaal te maken."

Harry, die net als zijn vrouw vaker zorgen heeft geuit over social media, vindt het van groot belang dat er iets verandert. "Wat er in de online wereld gebeurt heeft impact op de wereld. Het is niet beperkt tot bepaalde platforms of bepaalde socialemediagesprekken of groepen. Dit is een wereldwijde crisis, een wereldwijde crisis van haat, een wereldwijde crisis van verkeerde informatie en een wereldwijde gezondheidscrisis."

Het echtpaar presenteerde het programma, dat deel uitmaakt van de reeks TIME100 Talks, en sprak met verschillende gasten die werkzaam zijn in de media of zich inzetten voor een betere digitale wereld. Zo kwamen onder anderen de medeoprichter van Reddit en Meghans vriendin Serena Williams voorbij.

ANP/RTL Boulevard

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore