Ga naar de inhoud
Royalty

Meghan en Harry duiken op in tv-special en doen oproep

Beeld © Getty Images

Prins Harry en zijn vrouw Meghan zijn dinsdagavond in een speciale uitzending van het Amerikaanse tijdschrift 'Time' verschenen. Daarin feliciteerden de hertog en hertogin van Sussex alle genomineerden van de Time 100, de jaarlijkse lijst van de meest invloedrijke mensen van de wereld.

"De verkiezingsdag is al over zes weken"

Meghan en Harry namen na de felicitatie ook de gelegenheid om aandacht te vragen voor de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten in november. "De verkiezingsdag is al over zes weken. Elke vier jaar wordt ons verteld dat dit 'de belangrijkste verkiezing van ons leven' is. Maar deze keer is dat echt zo." zei Meghan. "Als we stemmen, dan worden onze waarden omgezet in actie en onze stemmen gehoord. Je stem is een herinnering dat je ertoe doet. Want je doet ertoe, en je verdient het om gehoord te worden."

Rechter
Lees ook:
Rechter geeft Meghan Markle tik op de vingers in tabloid-zaak

Harry vertelde dat hij zelf niet mag stemmen tijdens de verkiezingen. De prins deed wel een oproep aan de kijkers om in de aanloop naar de verkiezingen op te staan tegen haatspraak, misinformatie en online-negativiteit. Volgens Harry kunnen de gevolgen namelijk heel groot zijn als mensen zich daardoor laten beïnvloeden.

Meghan
Lees ook:
Meghan Markle geeft advocaat in tabloid-zaak de bons

Harry en Meghan maken zelf overigens geen deel uit van het overzicht van meest invloedrijke personen.

Harry en Meghan sluiten miljoenendeal met Netflix

03:01