Royalty

Prins Constantijn in zelfisolatie na contact met besmet persoon

18 september 2020 12:14 Aangepast: 18 september 2020 12:35
Prins Constantijn en prinses Laurentien Beeld © ANP

De schrik zit er flink in bij prins Constantijn (50). De jongere broer van koning Willem-Alexander laat weten dat hij in zelfisolatie zit, omdat hij in contact is geweest met iemand die positief is getest op het coronavirus.

"Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb"

Constantijn schrijft op Twitter dat hij zich 'een paria voelt' die bang is iets door te geven 'wat hij waarschijnlijk helemaal niet heeft'. Volgens de prins was het apart om er dagenlang onbewust mee rond te lopen. 'Vraag me af of ik wel voldoende afstand gehouden heb, handen gewassen... Ik denk het wel.' Het contact vond vorige week plaats, zijn zelfisolatie is daarom bijna ten einde.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Albert ontkent dat hij prins Charles corona heeft gegeven

De Rijksvoorlichtingsdienst laat in een reactie weten: "Prins Constantijn zit in zelfisolatie omdat hij vorige week in contact is geweest met iemand die positief getest is op Covid-19. Dit bleek gisteren, nadat betrokken persoon de testuitslag ontving. Met het aanhouden van zelfisolatie volgt prins Constantijn de hiervoor geldende richtlijnen."

Prins Constantijn was afgelopen dinsdag wel aanwezig bij de viering van Prinsjesdag. Normaal gesproken vindt dit plaats in de Ridderzaal, maar dit jaar werd de Verenigde Vergadering gehouden in de Grote Kerk in Den Haag. Prins Constantijn heeft volgens de RVD voldoende afstand gehouden van koning Willem-Alexander en koningin Máxima. "Tijdens Prinsjesdag zijn alle protocollen, zoals het houden van anderhalvemeter afstand, gevolgd." De koning en koningin hoeven niet in zelfisolatie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse prins Charles kampt nog altijd met naweeën coronavirus

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore