Oncomfortabel

Eloise van Oranje reageert op foto met sigaret

27 augustus 2020 10:47 Aangepast: 27 augustus 2020 11:19
Eloise van Oranje Beeld © Instagram @EliosevanOranje

Eloise van Oranje is begonnen aan het studentenleven, en dat is deze week te zien op de cover van weekblad Weekend. Daar prijkt de dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien met een sigaret. De royal reageert nu op de foto op Instagram.

Eloise laat weten: "Ik denk dat sommigen van jullie de artikelen hebben gezien. Ik vind het zo raar om mee te maken en het maakt me oncomfortabel om zomaar gefotografeerd te worden." Lange tijd leefde de oudste kleindochter van prinses Beatrix een 'normaal leven', maar sinds haar 18de staat ze in de spotlights, onder meer door haar succes op Instagram.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Eloise van Oranje open op sociale media: 'Ook gewoon een normaal meisje'

Stiekem gefotografeerd

Deze week werd zij met de nadelen van die bekendheid geconfronteerd toen zij stiekem werd gefotografeerd met een sigaret in haar hand. "Wat is daar nieuws aan?", vraagt Eloise zich af. "Ik wil genieten van mijn (studenten)leven en hopelijk snappen jullie dit!"

Volgers steken Eloise een hart onder de riem. "Wat een kutstreek van zo'n vervelend journalistje", is één van de reacties. "Trek je niks aan hoor van de roddelbladen. We zijn allemaal jong geweest en alles uitproberen hoort erbij. Geniet inderdaad maar lekker van je studentenleven! Triest dat ze dit op hun voorpagina zetten."

Constantijn en Laurentien lieten gisteren in een reactie aan Shownieuws weten: "Eloise is in eerste plaats een privépersoon met de daarbij behorende rechten op privacy. Wij verwachten dat deze gerespecteerd worden. De publicatie van deze foto’s doet daar afbreuk aan." 

Privésfeer

Volgens de royals zijn de foto's genomen in de privésfeer van de gravin, bevatten deze geen nieuwswaarde en dragen ze niet bij aan het publieke debat.

Een groot deel van de koninklijke familie wordt in Nederland beschermd door de mediacode, Eloise valt daar niet onder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore