Royalty

Meghan Markle is eerste Britse royal ooit die in VS gaat stemmen

12 augustus 2020 14:55
Beeld © Getty Images

De Amerikaanse presidentsverkiezingen komen eraan en een wel heel bijzondere inwoner gaat haar stem uitbrengen: Meghan Markle (39). De Hertogin van Sussex schrijft op het moment van stemmen niet alleen haar voorkeur uit voor de kandidaat, maar ook geschiedenis.

"Ik weet hoe het voelt om geen stem te hebben"

Meghan gaat binnenkort de geschiedenisboeken in als de eerste royal die stemt tijdens de Amerikaanse verkiezingen, meldt het tijdschrift Marie Claire. Hoewel ze samen met haar echtgenoot prins Harry het Verenigd Koninkrijk heeft achtergelaten, zijn ze natuurlijk nog wel onderdeel van de koninklijke familie. Dat maakt het extra opvallend dat ze haar politieke kleur zal bekennen tijdens de verkiezingen aanstaande november. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Pers zeer negatief over boek Harry en Meghan: 'Marathon van gezeur'

Bovendien kiezen de meeste Britse koningshuisleden ervoor om hun stem niet uit te brengen, zodat ze neutraal kunnen blijven. Meghan staat erom bekend dat ze breekt met de tradities van de royals en de verkiezingen zullen dan ook geen uitzondering zijn. "Ik weet hoe het voelt om geen stem te hebben", aldus Meghan tegenover Marie Claire. "Ik weet ook dat veel mannen en vrouwen hun levens op het spel hebben gezet, zodat wij wél gehoord kunnen worden." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Harry en Meghan hebben huis in Santa Barbara op de kop getikt'

Meghans lijfspreuk is: 'Denk niet dat jouw stem weinig uithaalt. De regen die de uitgedroogde grond verfrist, bestaat uit enkele druppels.' Ze omschrijft het als 'één van mijn favoriete quotes die mijn echtgenoot en ik vaak aanhalen'. Bovendien is het gezegde de reden dat ze naar de stembus gaat. Of ze het hokje van de democratische kandidaat Biden of het hokje van de republikeinse kandidaat Trump aanvinkt, is nog niet bekend. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Buckingham Palace vroeg Oprah naar vriendschap met Meghans ma'

Niet alleen Meghans stemgedrag is volop in het nieuws, maar door het boek Finding Freedom ligt praktisch alles op straat over de Hertogin. Eén lichtpuntje: de zogenaamde oorlog die ze zou voeren met Kate Middleton wordt flink onderuitgehaald. Je ziet er alles over in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore