Royalty

Sarah Ferguson sleept bijzonder baantje in de wacht

29 juli 2020 15:03 Aangepast: 29 juli 2020 15:25
Sarah Ferguson Beeld © ANP

De hertogin van York, Sarah Ferguson (60), gaat een nieuw tv-programma dat afgeleid is van 'Dancing With The Stars' jureren, dat meldt 'Deadline' woensdag. In plaats van met mensen dansen de kandidaten in de nieuwe show echter met paarden. De ex-vrouw van de Britse prins Andrew staat bekend om haar liefde voor paardrijden.

"Ze was een jurylid en ze was fantastisch om mee samen te werken"

Er is ook al een pilotaflevering van Dancing With Horses in Groot-Brittannië opgenomen waar 'Fergie' bij aanwezig was. "Ze was een jurylid en ze was fantastisch om mee samen te werken", zegt producent Claudia Rosencrantz.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Sarah Ferguson verdedigt prins Andrew

De testaflevering was volgens Rosencrantz een succes. "Ik had het idee voor het programma ook al acht jaar in mijn hoofd. Het is het mooiste wat ik ooit heb gezien. Het is net als Dancing With The Stars, maar dan is je partner een paard. Het is een uitermate ingewikkelde, maar fantastische show."

Voor de opnames werden speciaal hiervoor getrainde paarden uit Groot-Brittannië en Frankrijk ingevlogen. De Amerikaanse dierenwelzijnsorganisatie American Humane hield tijdens de opnames een oogje in het zeil om te controleren of er netjes met de dieren werd omgegaan.

ANP

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore