Royalty

Zo vieren de buitenlandse royals vakantie

08 augustus 2020 15:25
Beeld © Instagram @detdanskekongehus/@belgianroyalpalace

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima genieten in de zomer heerlijk met hun dochters van een vakantie in Griekenland. Ook de royals in andere landen gaan er lekker op uit, maar blijven wel een stukje dichterbij huis. Zo komen zij hun zomer door.

Denemarken

Kroonprins Frederik van Denemarken viert samen met zijn vrouw Mary en kinderen Christian, Isabella, Vincent en Josephine gewoon vakantie in eigen land. Tijdens de coronacrisis verbleef het hele gezin in het Fredensborg-paleis, maar voor hun vakantie gingen ze naar Gråsten, waar ze elk jaar vakantie vieren. Gråsten Slot ligt in Zuid Jutland vlakbij de Duitse grens.

De royals deelden enkele vakantiekiekjes op Instagram.

De royals werden ook nog gespot in Skagen, heet meest noordelijke punt van Denemarken. Hier verbleven ze zeven dagen aan de kust en werden al wandelend met de hond gespot. Maar dat is niet het enige wat ze deden: ook namen ze een duik in zee.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook de Deense royals moeten op de foto

Noorwegen

Kroonprins Haakon van Noorwegen bleef deze zomer ook in eigen land. Samen met zijn vrouw Mette-Marit, prinses Ingrid Alexandra, prins Sverre Magnus en hun twee honden vierde hij vakantie in Sørlandet in het zuiden van Noorwegen. Mette-Marit was hier de afgelopen tijd al veel te vinden, samen met haar moeder Marit Tjessem nadat haar moeders vriend in juni op 83-jarige leeftijd overleed.

Koning Harald en koningin Sonja blijven het grootste gedeelte van de zomer in Mågerø.

Spanje

Ook koning Felipe en koningin Letizia houden elk jaar een staycation. Samen met hun dochters reizen ze iedere zomer af naar hun zomerverblijf: paleis Marivent in Palma, Mallorca. Het is nog even de vraag of ze dat dit jaar ook gaan doen. Hun reis is niet officieel aangekondigd, maar de toeristensector staat te springen om hun bezoek.

Wel bezochten ze het eiland in juni om zo de toeristensector te steunen, maar het is dus niet duidelijk of ze in augustus terugkomen.

Miniatuurvoorbeeld
Zie ook:

Schandalen Spaanse koningshuis goed voor eigen Netflix-serie

Zweden

Kroonprinses Victoria viert elk jaar vakantie in Öland, een Zweeds eiland in de Oostzee. Vlak voor haar vakantie vertelde ze in weekblad Svenska Damtidning dat ze er ontzettend veel zin in had. "Ik heb mijn zomers altijd doorgebracht op Öland, het ligt me daarom aan het hart." De koning en koningin hebben een verblijf op het eiland en daar niet ver vandaan staat de villa van Victoria en haar gezin.

Op 14 juli vierde de kroonprinses haar verjaardag op het eiland. Normaal gesproken is het er dan groot feest, maar dat ging door het coronavirus dit jaar niet door.

Prins Carl Philip, de jongere broer van kroonprinses Victoria, koos ervoor om dit jaar de mooie plekje van Zweden op te zoeken. Samen met zijn vrouw Sofia en hun kindjes Alexander en Gabriel reisde hij door eigen land.

Carl Philip deelde foto's van zijn vakantie op Instagram.

Monaco

Ook Albert en Charlene van Monaco hielden een staycation. Ze bleven in eigen land en vertoefden heerlijk aan de Middellandse Zee. Ze werden samen met de tweeling Jacques en Gabriella gespot op het water. Niet gek, want Charlene is als oud-zwemster een echte waterrat.

België

Koning Filip en koningin Mathilde maakten eind juni al een tripje naar de Ardennen. Ze wandelden samen met hun kinderen en de ouders van Filip door de bergen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Belgische royals vieren coronaproof Nationale Feestdag

Verenigd Koninkrijk

Koningin Elizabeth en prins Philip gaan iedere zomer naar Balmoral Castle in Schotland. Ook dit jaar zullen ze hier in augustus naar toe gaan. Er wordt tijdens het verblijf wel rekening gehouden met de coronamaatregelen, want ze zijn natuurlijk al aardig op leeftijd.

Normaal gesproken ontvangt ze ook bezoek tijdens haar vakantie. Zo komen prins Charles en Camilla of prins Andrew en zijn ex-vrouw Sarah Ferguson nog wel langs. Het is niet officieel bekendgemaakt, maar verwacht wordt dat Charles en Camilla ook vakantie komen vieren in Schotland.

De Queen wordt ieder jaar op de gevoelige plaat vastgelegd als ze de kerkdienst bezoekt op zondag:

William en Kate vieren hun vakantie normaal gesproken in hun luxe villa op Mustique, een eiland in de Caribische Zee. Dankzij de pandemie kan die trip nu niet doorgaan. Britse royaltyjournalisten verwachten dat zij gewoon thuisblijven, omdat een bezoek aan koningin Elizabeth te veel risico's met zich meebrengt.

Nederland

Onze koning en koningin luiden elk jaar hun vakantie in na de zomerfotosessie. Nadat de journalisten zijn vertrokken van Paleis Huis ten Bosch, pakken ze snel hun koffers in voor hun trip naar Griekenland. Willem-Alexander en Máxima hebben hier een eigen villa, waar ze elk jaar naar op vakantie gaan.

In onderstaande video ze je hoe de Oranjes vakantie vieren.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore