Royalty

Prinses Beatrice gaf jawoord in jurk en juwelen van oma Elizabeth

19 juli 2020 13:47 Aangepast: 19 juli 2020 13:48
Beeld © Getty Images

Er worden steeds meer details duidelijk over het 'geheime' huwelijk van prinses Beatrice (31) en Edoardo Mapelli Mozzi (37). Zo heeft queen Elizabeth (94) een jurk en juwelen uitgeleend aan haar kleindochter en gaf Beatrice's vader prins Andrew (60) zijn dochter weg.

Het was een koninklijk huwelijk voor prinses Beatrice en haar grote liefde Edoardo. De twee gaven elkaar afgelopen vrijdag in alle stilte het jawoord. Het was een bijzonder evenement, waarbij de kleindochter van queen Elizabeth gedrapeerd was in een vintage jurk van haar oma. Het gewaad zit vol met diamanten. Bovendien droeg Beatrice het Queen Mary-diadeem die haar oma zelf ook droeg tijdens haar eigen huwelijk in 1947. De diadeem was oorspronkelijk van koningin Mary en werd in 1919 gemaakt van een diamanten ketting.   

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prinses Beatrice stiekem in het huwelijksbootje gestapt

Ook zat er een Nederlands tintje aan het huwelijksfeest. De boeketten waren namelijk verzorgd door de uit Nederland afkomstige bloemisten Patrice en Rob van Helden. Het feest had eigenlijk afgelopen mei moeten plaatsvinden in St. James' Palace in Londen, maar werd afgeblazen wegens het coronavirus. Uiteindelijk werd de plechtigheid gehouden in Windsor. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Huwelijk prinses Beatrice van de baan

Beatrice's vader Andrew mag haar dan hebben weggegeven op het altaar, maar is nergens te bekennen op de huwelijksfoto's. De zoon van queen Elizabeth ligt al tijden onder vuur om zijn mogelijke betrokkenheid bij de zaak rondom Jeffrey Epstein. Hij wordt steeds dieper in het nauw gedreven, blijkt uit de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore