Ga naar de inhoud
Royalty

Prinses Beatrice stiekem in het huwelijksbootje gestapt

Prinses Beatrice en Edoardo Beeld © Instagram @princesseugenie

Het lijkt erop dat prinses Beatrice (31) toch heeft gekregen wat ze wil: eindelijk die felbegeerde ring om haar vinger. Drie maanden nadat haar geplande sprookjeshuwelijk met graaf Edoardo Mapelli Mozzi (37) in het water viel door het coronavirus, is het hen toch gelukt om elkaar het ja-woord te geven.

"De kleine ceremonie werd bijgewoond door The Queen, The Duke of Edinburgh en naaste familie"

Op vrijdagochtend zeiden Beatrice en Edoardo hun 'I do's' tegen elkaar, luidt het statement van Buckingham Palace. "De privé-huwelijksceremonie van prinses Beatrice en meneer Edoardo Mapelli Mozzi vond plaats op vrijdag 17 juli om 11.00 uur in de Royal Chapel of All Saints in Royal Lodge, Windsor," bevestigt het paleis. "De kleine ceremonie werd bijgewoond door The Queen, de hertog van Edinburgh en naaste familie." Daarbij werd rekening gehouden met de coronamaatregelen die in het land gelden.  

Huwelijk
Lees ook:
Huwelijk prinses Beatrice van de baan

Het is opnieuw een mijlpaal in de relatie van Beatrice. In maart 2019 maakte ze haar relatie officieel voor de buitenwereld door haar Edoardo mee te nemen op de rode loper. Zes maanden later wisten ze zeker dat ze voor altijd bij elkaar wilden blijven en kondigden ze hun verloving aan na een weekendje weg. "De hertog en hertogin van York zijn verheugd te melden dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Beatrice van York verloofd is met Mr. Edoardo Mapelli Mozzi", begon het statement van het paleis destijds.

Beatrice en Edoardo: "We zijn ongelooflijk blij dat we het nieuws kunnen delen van onze verloving. We hebben heel veel zin om samen dit nieuwe avontuur aan te gaan en kunnen niet wachten om getrouwd te zijn. We hebben zoveel gemeenschappelijke interesses en waarden en we weten zeker dat dit zo zal blijven in de jaren die we samen doorbrengen. Vol liefde en geluk."

Prins
Lees ook:
Prins Andrew ligt wederom onder vuur

Het aanstaande huwelijk van Beatrice werd al maanden overschaduwd door een donkere wolk. Haar vader Andrew is al tijden in opspraak vanwege zijn vermeende band met de overleden misbruikmiljardair Jeffrey Epstein. Meer daarover zie je meer in onderstaande video. 

Prins Andrew steeds verder in het nauw gedreven in Epstein-zaak

05:31