Royalty

Zóveel kregen Harry en William echt uit erfenis Diana

08 juli 2020 13:46 Aangepast: 08 juli 2020 13:47
Beeld © ANP/Getty Images

Een kleine 23 jaar na haar dood komt er nog altijd veel naar buiten over prinses Diana. De oude butler van de Royal, Paul Burrell (62), doet nog eens uit de doeken hoe het zit met haar testament. Die werd namelijk na haar dood, tegen haar wensen in, nog aangepast. Hieruit wordt duidelijk hoeveel haar zoons William (38) en Harry (35) daadwerkelijk hebben gekregen.

Prinses Diana kwam op 36-jarige leeftijd om het leven in een auto-ongeluk in Parijs, maar sindsdien blijven de verhalen over haar leven zich opstapelen. Na haar dood werd haar testament in het geheim aangepast, nadat Diana's moeder en zus een rechtszaak startten. Uit het originele document blijkt dat ze 75% van haar sieraden en bezittingen wilde verdelen onder haar zoons William en Harry. De overige 25% zou naar haar 17 petekinderen gaan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Kristen Stewart speelt prinses Diana in nieuwe film

Diana's butler Paul zou 55 duizend euro krijgen uit haar nalatenschap. De rest, wat werd geschat op 23 miljoen euro, werd pas verdeeld op de 25ste verjaardag van haar zonen. Daar staken de moeder en de zus van de prinses een stokje voor en wijzigden het testament. Hierdoor kregen William en Harry pas op hun 30ste hun deel en kregen de petekinderen één aandenken aan Diana. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Nieuwe Netflix-docu claimt dat prinses Diana zich van het leven wilde beroven'

Op Harry's 30ste verjaardag kregen de prinsen hun deel uitbetaald. Van de ruim 14 miljoen euro die verdeeld moest worden, bleef een dikke 9 miljoen over na de erfbelasting. Dit bedrag bestaat uit aandelen, juwelen, contant geld en persoonlijke spullen van prinses Diana. Het werd eerlijk verdeeld tussen de beide prinsen. Op 31 augustus is het precies 23 jaar geleden dat Diana kwam te overlijden. Elk jaar wordt er teruggeblikt op haar leven. In de video hieronder zie je er alles over. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore