Royalty

Gefrustreerde prins Harry belooft racisme aan te pakken

01 juli 2020 21:28 Aangepast: 02 juli 2020 11:31
Prins Harry Beeld © MMP

Tijdens het uitreiken van de Diana Award aan een aantal vooruitstrevende jongeren, steunde prins Harry (35) de Black Lives Matter-beweging. De Hertog van Sussex uitte zijn zorgen over de huidige stand van zaken en zegde zijn steun toe.

"Het spijt me dat de wereld nog niet is zoals ‘ie zou moeten zijn"

Een emotionele en gefrustreerde speech van Harry maakte veel los. De Hertog sprak zich uit over de Black Lives Matter-beweging en wat hij belooft te gaan doen in de toekomst, in de hoop een steentje bij te kunnen dragen. "Onze generatie en die voor ons heeft niet genoeg gedaan", liet Harry weten. "Ook ik wil mijn spijt betuigen. Het spijt me dat de wereld nog niet is zoals ‘ie zou moeten zijn."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins Harry heeft spijt van afscheid Brits koningshuis'

"Institutioneel racisme zou geen plek moeten krijgen in onze samenlevingen", gaat Harry verder. "En toch is het inherent. Onbewuste vooroordelen moet erkend worden, zonder schuld, om een betere wereld te creëren voor iedereen. Ik wil dat jullie weten dat we erop gebrand zijn om onderdeel uit te maken van de oplossing. En van de verandering waar jullie het voortouw in nemen. Nú is de tijd. We weten dat jullie het kunnen. (...) Mijn broer en ik zijn trots om dit aan jullie uit te reiken. Jullie stem is veel belangrijker dan die van mij."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry kan niet wachten tot rugbyspelers weer veld op gaan

Wat prins Harry ook helemaal zat is, is hoe hij en zijn vrouw Meghan in de Britse pers worden neergezet. De twee zijn zelfs naar de rechter gestapt. Je ziet het in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore