Royalty

Deze sterren lunchten vandaag met Willem-Alexander en Máxima

30 juni 2020 16:24 Aangepast: 30 juni 2020 19:58
Archieffoto Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben vandaag een lunch aangeboden aan Nederlanders die zich het afgelopen jaar hebben onderscheiden door een bijzondere prestatie. De zogeheten uitblinkerslunch vond plaats op Paleis Noordeinde.

"Maar het leukste vond ik toch, dat de koning zei; onze dochters hebben ons gek gemaakt met de Bon Bini Holland-films"

Een paar van de genodigden waren Davina Michelle, Richard Krajicek, Nienke Plas, Jutta Leerdam, Jandino Asporaat en Estavana Polman. Zij wonnen het afgelopen jaar ieder een bijzondere prijs. Zo won Davina de 100% NL Award voor Beste Zangeres van het Jaar. Estavana Polman was de beste speelster op het WK handbal van 2019.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Koning Willem-Alexander krijgt presentje van Ajax

Een andere genodigde was bijvoorbeeld de wereldrecordhouder rekenen. Deze 80-jarige man rekende een som uit die nog nooit iemand ter wereld had volbracht. Ook was er een hoogleraar industriële microbiologie aanwezig, evenals de winnaar van de Bookspot Literatuurprijs.

Jandino Asporaat was uitgenodigd voor zijn werk als stand-upcomedian, acteur en televisiepresentator en omdat hij een Gouden Kalf Publieksprijs had gewonnen. Wat blijkt? Prinses Amalia, prinses Alexia en prinses Ariane zijn hartstikke fan van Jandino. Hij schrijft op Instagram: 'Vandaag op bezoek geweest bij onze Koning & Koningin. Mooie gesprekken gevoerd en veel gelachen. Ik waardeer hun maatschappelijke betrokkenheid. Maar het leukste vond ik toch, dat de koning zei; onze dochters hebben ons gek gemaakt met de Bon Bini Holland-films. Vind ik best leuk.'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore