Royalty

'Prins Harry heeft spijt van afscheid Brits koningshuis'

30 juni 2020 14:01
Beeld © Getty

Zijn vaarwel van zijn thuisland en familie valt prins Harry (35) een stuk zwaarder dan het voor buitenstaanders lijkt, zo melden royaltywatchers Andy Tillet en Dylan Howard in hun nieuwe boek 'Royals at War: The Inside Story of Harry and Meghan's Shocking Split With the House of Windsor'.

"Royals zijn het gewend om media-aandacht uit de weg te gaan, terwijl celebs zoals Meghan die net opzoeken"

Prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle lieten Londen voorgoed achter zich. De twee pakten hun biezen en bestempelden Los Angeles als hun nieuwe thuisstad. Maar de Hertog van Sussex heeft nu heimwee, zo beweren de auteurs van het nieuwe boek. "Dat gevoel bereikte een hoogtepunt toen zijn vader, prins Charles, positief testte op corona", aldus royaltywatchers Andy en Dylan. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Hier willen Harry en Meghan zich voor inzetten met goed doel'

Het stel zat meteen een tijdlang opgesloten toen ze in Los Angeles aankwamen. "Hij wilde bij zijn familie zijn, maar dat ging niet vanwege de lockdown", staat er in het boek. "Daarbovenop heeft hij ook nog eens vliegangst, die hij telkens moet overwinnen wanneer hij de lange oversteek van Groot-Brittannië naar de Verenigde Staten maakt." Meghan is hem volgens de schrijvers wel volop aan het 'steunen' en naar het schijnt 'drukt ze hem op het hart dat hij hun nieuwe leven in L.A. geweldig zal vinden wanneer de mediastorm overwaait'.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en Meghan stropen mouwen op en bedienen goed doel

Volgens het boek geniet Meghan enorm van de 'glitter en glamour' in Hollywood, maar 'voor Harry is het een hele aanpassing'. Het stel vertoeft in een gigantische villa met zoontje Archie, maar het is flink wennen. "Royals zijn het gewend om media-aandacht uit de weg te gaan, terwijl celebs zoals Meghan die net opzoeken." Maar Harry zal niet snel besluiten om terug te keren, vertellen ze. "Hij heeft zijn keuze gemaakt. Het zou niet makkelijk zijn om alles nu weer ongedaan te maken."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Harry en Meghan gaan bijklussen met lezingen over sociale zaken'

Royals At War: The Inside Story of Harry and Meghan’s Shocking Split With the House of Windsor is vanaf 30 juni beschikbaar. Eén van de grote redenen voor het vertrek van Harry en Meghan was de enorme aandacht die de Britse pers hen schonk. Dat ging zelfs zo ver dat ze de media voor de rechter hebben gesleept. Je ziet er alles over in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore