Royalty

Kledingkeuze van koningin Máxima onder vuur

15 juni 2020 09:16
Beeld © ANP

Koningin Máxima is ook wel een ware ‘fashion queen’ te noemen. Toch ligt juist haar kleding onder vuur. Volgens modejournalist Josine Droogendijk is het ‘schandalig’ dat onze koningin haar kleding grotendeels over de grens haalt in plaats van uit Nederland.

"Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem?"

Bij elke gelegenheid waar koningin Máxima in het openbaar verschijnt, rijst direct de vraag: waar heeft ze haar outfit vandaan? De ene keer is het een betaalbaar jurkje van de Zara, maar vaker betreft het een item uit de collectie van het Belgische modehuis Natan. 

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Leco neemt de beste looks van jarige Máxima onder de loep

Haar hoeden zijn meestal ook niet van Nederlandse komaf, die komen eveneens vaak bij onze zuiderburen vandaan. Ontwerpster Fabienne Delvigne mag al jarenlang de hoofddeksels van onze koningin verzorgen. En dat moet volgens Josine maar eens afgelopen zijn zo stelt ze in Villamedia.

Het is schandalig dat koningin Máxima 95 procent van haar kledingbudget over de grens uitgeeft”, zo valt er te lezen. “Couturier Addy van den Krommenacker heeft vorig jaar een doorstart gemaakt. Waarom bestelt ze geen avondjurk bij hem?”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningin Máxima bezoekt museum op de fiets

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore