Royalty

Meghan Markle laat hart spreken over moord op George Floyd

04 juni 2020 13:12 Aangepast: 04 juni 2020 13:24
Beeld © Getty Images

De protesten tegen politiegeweld en de moord op George Floyd blijven doorgaan in vele delen van de VS en ook in de rest van de wereld leeft het onderwerp meer dan ooit. Ook Meghan Markle (38) grijpt haar moment om haar woede te uiten over het politiegeweld dat werd gebruikt tegen de 46-jarige Amerikaanse man.

"George Floyds leven doet er toe"

"Het enige wat je verkeerd kunt doen in deze situatie is je mond houden", verklaart Meghan in een emotionele online toespraak voor geslaagde studenten in haar thuisstad Los Angeles. De Hertogin vertelt dat ze zich al weken voorbereidt op de toespraak, maar door de huidige 'verschrikkelijke' omstandigheden toch van haar ingestudeerde tekst afwijkt. "Ik wist niet zo goed wat ik tegen jullie kon zeggen", legt ze uit. "Ik wil het juiste zeggen. (...) George Floyds leven doet er toe." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oud anti-racismefilmpje Meghan Markle duikt op

Meghan deelt vervolgens een levensles die ze meekreeg op de middelbare school. "Vergeet niet om altijd andermans behoeften boven je eigen angsten te zetten", luidt de spreuk die ze de geslaagden wil meegeven. "Dat is me mijn hele leven bijgebleven." Verder spijt het Meghan enorm dat deze studenten 'nog altijd in een wereld opgroeien waar dit aan de orde is'. "Jullie zullen voor altijd een onderdeel zijn van de Black Lives Matter-beweging." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Floyd Mayweather betaalt voor begrafenis George Floyd

De Hertogin van Sussex geeft aan te snappen dat dit niet 'het feest' was dat de geslaagden voor zich hadden gezien. "Maar nu wordt alles wat je ooit hebt geleerd geactiveerd", spreekt Meghan hen toe. "We zullen moeten heropbouwen. En wéér heropbouwen. Totdat het werkelijk heropgebouwd is. Als de fundering gebroken is, zijn wij dat ook." Vervolgens roept ze de geslaagden op om hun stem te gebruiken tijdens de aanstaande verkiezingen in de VS. "Ik juich jullie toe en ben ontzettend trots", sluit Meghan haar bericht af. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellen DeGeneres doet emotionele oproep omtrent George Floyd

Meghan is bij lange na niet de enige beroemdheid die zich heeft uitgesproken over het politiegeweld in Amerika. In de video hieronder zie je de emotionele toespraken en acties over George Floyd van de Amerikaanse sterren. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore