Royalty

Koningin Elizabeth tóch nog in het zonnetje gezet

04 juni 2020 11:43
Beeld © Getty Images

Een lichtpuntje voor de koningin van Engeland. Normaal gesproken wordt de verjaardag van Queen Elizabeth op 21 april groots gevierd, maar de festiviteiten bleven dit jaar uit vanwege het coronavirus. Nu krijgt de royal alsnog een eerbetoon. Dat meldt Buckingham Palace.

Normaliter vindt er een parade plaats waar de militaire gardes langs de koningin marcheren. Bij deze ceremonie staan vaak duizenden mensen langs de route. Op zaterdag 13 juni vindt er nu alsnog een militair saluut plaats om haar geboortedag te vieren, als vervanging voor de jaarlijkse Trooping the Colour. Tijdens deze parade brengen normaal gesproken militaire gardes een eerbetoon aan de koningin door middel van vlagvertoon en een defilé, maar dat wordt nu vervangen voor de 'royal salute'. Naar verwachting komt de royal, al is het vanachter een raam, ook even kijken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Koningin Elizabeth viert bijzonder jubileum in quarantaine

De 67e verjaardag van haar kroning zag er dit jaar ook al anders uit vanwege het virus. Elk jaar worden de klokken van Westminster Abbey in Londen geluid ter ere van het jubileum, maar die sloegen een jaartje over. Het gebouw is ook gesloten voor publiek. Wel werd er extra gebeden worden voor de Britse en haar familie.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Geheime brieven queen Elizabeth worden openbaar gemaakt

De Britse is met haar 94 jaar hoogbejaard en dus is het coronavirus ook voor haar levensgevaarlijk. En zolang er geen vaccin is, zal zij dus ook niet onder de mensen komen. Dat geldt uiteraard ook voor onze prinses Beatrix.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore