Royalty

Prins Albert van Monaco komt met speciale corona-postzegel

13 mei 2020 13:35
Beeld © ANP

Monaco wil zijn bevolking een hart onder de riem steken. De Covid-19-epidemie heeft de lokale overheid op ideeën gebracht en daarom brengt het land een speciale postzegel uit om daarmee wat positiviteit te genereren. En prins Albert (62) staat er pontificaal op.

"Geduld, vertrouwen, moed, solidariteit"

Het op één na kleinste land ter wereld heeft de eerste coronapostzegel op de markt gebracht. Het hoofd en de rechterhand van prins Albert staan erop afgebeeld. Daarnaast houdt de monarch ook een wereldbol vast. Bovendien is de postzegel voorzien van wat bemoedigende woorden: 'Geduld, vertrouwen, moed, solidariteit.'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Albert haalt broekriem aan en snijdt in loonstrookje royals

De zegel ter waarde van 1,16 euro is voorzien van de spreuk 'Samen tegen Covid-19', geschreven in rode letters. Wanneer de postzegel wordt uitgebracht, is nog onduidelijk.

Voor prins Albert kwam de ziekte maar al te dichtbij. De vorst maakte op 19 maart bekend zelf besmet te zijn met het virus. Zijn symptomen waren mild, waardoor hij kon uitzieken in zijn paleis. Inmiddels gaat het een stuk beter met hem en kan hij zijn werkzaamheden weer oppakken mét een mondkapje op.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Albert ontkent dat hij prins Charles corona heeft gegeven

Prins Albert is niet de enige vorst die geveld werd door het virus. Ook prins Charles werd besmet. In de video hieronder zie je hoe hij zijn ziekteperiode doorbracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore