Royalty

The Crown stopt beruchte 'tampongate' prins Charles niet in serie

12 mei 2020 03:32 Aangepast: 12 mei 2020 07:40
Beeld © ANP

Het inmiddels beruchte gesprek tussen prins Charles en Camilla Parker-Bowles waarin hij aangeeft wel haar tampon te willen zijn, komt niet terug in serie 'The Crown.' Dat verklaarde Josh O’Connor, die de prins speelt in de serie, maandag in een radio-interview.

"Dit was mijn enige kans om iets te doen dat mijn ouders kunnen kijken zonder zich te schamen"

"Toen ze me de rol aanboden, was een van mijn eerste vragen - of nou ja, het was meer een statement - 'we doen niet dat telefoongesprek over de tampon'", aldus de Britse acteur, die een persoonlijke reden had om 'tampongate' uit de serie te houden. "Voor The Crown heb ik veel arthousefilms gemaakt, en veel tv-series waarin veel naakt was, en ik schimmige figuren speelde. Dit was mijn enige kans om iets te doen dat mijn ouders kunnen kijken zonder zich te schamen. No way dat ik dat ging verpesten door op Netflix over tampons te praten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Makers La Casa de Papel en The Crown komen met nieuwe Netflix-hit

Britse tabloids publiceerden in 1992 de tekst van een telefoongesprek tussen Charles en Camilla dat drie jaar eerder stiekem was opgenomen. De prins was ten tijde van het gesprek nog getrouwd met prinses Diana. Zij verklaarde later dat Charles haar tijdens hun hele huwelijk heeft bedrogen met Camilla, met wie hij in 2005 trouwde.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore