Ga naar de inhoud
Royalty

Deze royal werd afgelopen jaar het vaakst gegoogeld

Beeld © Getty Images

Het Britse PR-bureau Banc heeft bekendgemaakt welke Britse royal de afgelopen twaalf maanden het vaakst gegoogeld is. De uitkomst is niet heel verrassend: het is namelijk Meghan Markle. Aangezien zij en haar man Harry (35) begin dit jaar het Britse koningshuis verlieten, hadden we ons geld wel op haar in durven zetten...

Een opvallend detail in de cijfers is dat de Britse pers niet de meeste verhalen heeft geschreven over Harry of Meghan, maar over Queen Elizabeth. De journalisten in Groot-Brittannië hebben het afgelopen jaar ruim 550.000 verhalen over The Queen geschreven. Op de tweede plaats staat Harry, gevolgd door Meghan, prins William en Kate Middleton.

TV-collega
lees meer:
TV-collega klapt uit de school over divagedrag Meghan Markle

De enige keer dat de Britse troonopvolger, prins Charles, populairder was in Google was in april, toen bekend werd dat hij positief was getest op het coronavirus.

Terwijl over Meghan maar half zoveel geschreven is als over The Queen, is ze dus wel de meest gegooglede royal uit Groot-Brittannië. Ook in dat lijstje staat Harry tweede. Zijn grootmoeder staat hier op de derde plek.

Fikse
lees meer:
Fikse nederlaag voor Meghan Markle in tabloid-zaak

Helaas voor Meghan betekent het feit dat er veel op haar naam gezocht wordt niet dat ze ook populair is bij de Britten. De populairste Britse royal is nog altijd The Queen, gevolgd door prins William en Kate. Meghan staat op plek acht, achter respectievelijk prins Harry, prins Philip, prinses Anne en prins Charles.

Momenteel zijn Harry en Meghan verwikkeld in een zaak tegen de Britse tabloids. Het stel beticht de kranten ervan hen bewust negatief in het nieuws te brengen. In de video hieronder zie je meer over deze strijd.

Strijd Harry en Meghan versus tabloids is losgebarsten

04:29