Royalty

Prinses Anne levert forse kritiek op Harry, Meghan én anderen

16 april 2020 15:30 Aangepast: 04 mei 2020 07:14
Beeld © Getty Images

Prinses Anne (69), de dochter van Queen Elizabeth (94) vindt het welletjes: ze is klaar met de manier waarop jongere royals hun koninklijke taken aanpakken. Anne is één van drukkere leden van het Britse koningshuis en heeft het afgelopen jaar aan meer dan vijfhonderd verplichtingen voldaan. In een interview met het Amerikaanse tijdschrift 'Vanity Fair' uit ze haar ongenoegen met de houding van haar jongere familieleden.

"Ze kijken niet naar de vorige generatie"

Prinses Anne laat zelden van zich horen, maar voor Vanity Fair maakt de dochter van de Britse koningin een uitzonder. De bejaarde vrouw zou haar werkzaamheden voor het koningshuis al kunnen staken, maar doet dat niet. "Ik denk dat met pensioen gaan voor mij niet hetzelfde is als voor een gewone burger", vertelt ze. Volgens de prinses zou menigeen jaloers zijn op het feit dat zij niet met pensioen hoeft te gaan, omdat 'je niet zomaar wil stoppen met een koninklijk leven.' Anne gaat dus nog wel even door. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

William en Kate kijken succes af bij Harry en Meghan

Anne heeft wel advies voor haar jongere familieleden: "Ga terug naar de basis." Ze vindt het niet kunnen hoe de jonkies hun taken aanpakken. "Ze kijken niet naar de vorige generatie, leren niet uit hun ervaringen. Tegenwoordig wordt gedacht: laten we het op een nieuwe manier doen. Ik denk alleen maar: probeer dat wiel alsjeblieft niet opnieuw uit te vinden. We hebben dat allemaal al gedaan. Sommige van deze dingen werken niet." 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins William steekt zieke Boris Johnson hart onder riem

Dat Harry en Meghan afstand hebben gedaan van hun koninklijke titels, snapt Anne al helemaal niet, ook al gaf de prinses zelf ook geen titels door aan haar kinderen Peter en Zara. "Ik denk dat dat makkelijker voor ze was", vertelt ze aan Vanity Fair.

Ze is niet enige die kritiek uit: ook haar gezelschapsdame lady Anne Glenconner doet haar beklag in een interview met The Guardian. Over Meghan: "Ze dacht dat ze kon rondrijden in een gouden koets, maar de realiteit is veel saaier." En over Harry en William: "Ze blijven maar doordrammen over hun moeder prinses Diana. Ik vind het allemaal in het verleden liggen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins William wil weer aan het werk als ambulance-piloot'

Annes oudere broer Charles werd besmet met het coronavirus en wist toch een manier te vinden om door te werken. In de video hieronder zie je hoe de prins dit deed.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore