Royalty

Prins Charles en Camilla vieren vijftien jaar huwelijk

09 april 2020 15:14 Aangepast: 09 april 2020 15:21
Beeld © ANP

Vandaag is het op de dag af precies vijftien jaar geleden dat Prins Charles (71) en Camilla Parker-Bowles (72) in het huwelijksbootje stapten. De huidige coronacrisis zorgt ervoor dat het echtpaar dit in bijzonder kleine kring moet vieren.

Zowel Charles als Camilla is op dit moment namelijk in Birkhall, een buitenverblijf. Hier verkeren de twee in zelfisolatie sinds de Britse troonopvolger een milde vorm van het coronavirus onder de leden kreeg.

Om hun trouwdag een beetje te vieren, deelden de royals een nieuwe foto. Hierop poseren ze samen met hun hondje Bluebell en Beth.

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Prins Charles spreekt voor het eerst over corona-besmetting

Ook delen de royals een klein overzicht van de afgelopen vijftien jaar.

Voor zowel Charles als Camilla schoot Cupido niet in één keer raak: voor allebei is dit het tweede huwelijk. Charles trouwde in 1981 uiteraard eerst met Diana Spencer, de moeder van zijn kinderen. Camilla trouwde in 1973 al met Andrew Parker-Bowles. De twee hadden vóór hun beide huwelijken eerder al wel een relatie.

En de liefde bleek na een lange tijd zonder elkaar toch niet bekoeld te zijn. Aan het eind van de jaren '90 scheidden zowel Charles en Diana als Camilla en Andrew. Bijna tien jaar later, in 2005, traden Charles en Camilla samen in het huwelijksbootje.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Gaan we weer: man beweert kind te zijn van prins Charles en Camilla

Camilla gebruikt overigens niet de titel Prinses van Wales. Ze is Hertogin van Cornwall. Als Charles ooit de kroon bestijgt, is de kans groot dat Camilla niet als koningin door het leven zal gaan.

Prins Charles herstelde onlangs van het coronavirus. Gelukkig had hij een milde vorm van de ziekte. In onderstaande video zie je hoe Charles zijn tijd in quarantaine doorbracht.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore