Ga naar de inhoud
Royalty

'Harry en Meghan krijgen het moeilijk om hun security te betalen'

Beeld © Getty Images

Royaltydeskundige Omid Scobie voorspelt in de 'Heir Pod'-podcast dat het koppel een financieel zware tijd tegemoet gaat. Met geen vast inkomen én de huidige coronacrisis is het moeilijk voor Harry (35) en Meghan (38) om genoeg geld te verdienen om hun security-rekening van een slordige 4 miljoen euro te betalen.

Het leek in eerste instantie lucratief als senior royals uit de Britse koninklijke familie stappen. Tot de coronacrisis om de hoek kwam kijken. De huidige pandemie raakt de hertog en hertogin allebei, aldus Omid Scobie. Het wordt volgens hem moeilijker voor Harry en Meghan om nu commerciële klussen te doen. Er valt immers geen speech te geven of een lintje door te knippen. 

Prins
Lees ook:
Prins Charles gaat Harry en Meghan financieel ondersteunen

De uitspraken van de royaltydeskundige staan haaks op de berichtgeving in 'The Mirror' eerder deze week. De soloplannen staan volgens de Britse krant nog even in de ijskast, omdat ze 'rust nodig hebben'. Daarnaast ondersteunt prins Charles het gezin ieder jaar met twee miljoen pond en hebben ze naar verwachting een spaarpotje waar Harry en Meghan nu van kunnen leven. 

Ondertussen is Meghan maar wat opgelucht dat de koninklijke plichten erop zitten, zoals je in deze video ziet.

'Meghan Markle opgelucht dat koninklijke plichten erop zitten'

03:11