Royalty

Koning Willem-Alexander bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis

07 april 2020 13:43 Aangepast: 07 april 2020 14:06
Koning Willem-Alexander bezoekt Jeroen Bosch Ziekenhuis Beeld © ANP

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een bezoek gebracht aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch. Dit Noord-Brabantse ziekenhuis was een van de eerste dat te maken kreeg met coronapatiënten.

In het Jeroen Bosch Ziekenhuis werd na de corona-uitbraak de meeste reguliere zorg stilgelegd; bijna alle aandacht ging naar coronapatiënten. Acute en oncologische zorg werd wel altijd geboden. Het aantal patiënten met corona is inmiddels een aantal dagen stabiel, hierdoor kan de andere zorg weer stapsgewijs worden uitgebreid.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima bezoeken het RIVM

Koning Willem-Alexander sprak tijdens zijn bezoek over de huidige situatie in het ziekenhuis. Piet-Hein Buiting, voorzitter van de Raad van Bestuur, lichtte toe welke manieren het ziekenhuis heeft bedacht om zoveel mogelijk patiënten van de juiste zorg te voorzien en tegelijkertijd de werkdruk van het personeel te verlagen.

Ook sprak de koning met medewerkers van het ziekenhuis over de impact van het virus en alle maatregelen die zij moesten treffen. Willem-Alexander vroeg ook aan hen hoe de pandemie hun werk heeft veranderd en wat de effecten op hen persoonlijk zijn. Naderhand bezocht hij verschillende poliklinische afdelingen, waar hij patiënten ontmoette voor wie de zorg nu weer wordt opgepakt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningin Máxima brengt bezoek aan vrijwilligers van Rode Kruis

Het bezoek aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis staat niet op zichzelf. Eerder bezochten koning Willem-Alexander en koningin Máxima onder meer het Isala Ziekenhuis in Zwolle, het Rode Kruis en het RIVM. Ook tijdens deze bezoeken worden er strenge maatregelen nageleefd; zo mag bijvoorbeeld de hofdame van de koningin niet meer mee en gebruikt Máxima de verlengde Volvo van prinses Beatrix om anderhalve meter afstand tussen haar en haar chauffeur te houden. Alle andere maatregelen zie je in de video hieronder.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore