Royalty

Prins Charles spreekt voor het eerst over corona-besmetting

01 april 2020 16:36
Beeld © Getty Images

Nadat hij zelf het coronavirus had opgelopen, laat prins Charles (71) voor het eerst van zich horen over de crisis. In de paar weken dat hij in quarantaine zat, heeft hij niet stilgezeten en deelt hij nu op Instagram een bemoedigend bericht.

"Onze gedachten zijn bij de ouderen in dit land die het op dit moment heel moeilijk hebben"

De gekke periode waar de hele wereld in verkeert, is prins Charles zeker niet ontgaan. De 71-jarige werd zelf besmet met het coronavirus en vertelt nu voor het eerst over de crisis op Instagram. "In zo’n opzienbarende en nerveuze tijd in onze levens, denken mijn vrouw en ik in het bijzonder aan iedereen die hun geliefden zijn verloren in zulke lastige en abnormale omstandigheden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Charles gaat Harry en Meghan financieel ondersteunen

Ook denken Charles en Camilla "aan de mensen die deze ziekte, de zelfisolatie en eenzaamheid moeten doorstaan." Beiden zetten zich in voor goede doelen voor ouderen in het Verenigd Koninkrijk. "Onze gedachten zijn bij de ouderen in dit land die het op dit moment heel moeilijk hebben."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Charles uit isolatie: 'Milde vorm van corona'

Bovendien is hij zich ervan bewust dat er "overal in dit land mensen van allerlei leeftijden in aanraking komen met het virus", verklaart Charles. De prins wil de "werkelijk bewonderenswaardige buren, individuen en groepen vrijwilligers die onophoudelijke zorg bieden en aandacht schenken aan mensen die in een risicogroep vallen" eventjes speciaal benoemen en in het zonnetje zetten. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Albert ontkent dat hij prins Charles corona heeft gegeven

De 71-jarige laat zelf weten milde klachten te hebben gehad door het coronavirus en nog altijd zichzelf te isoleren van de buitenwereld. "Het is een gekke, frustrerende en stressvolle situatie, waarin de aanwezigheid van familie en vrienden niet langer mogelijk is en de structuur van het dagelijks leven plotseling wegvalt", begrijpt Charles maar al te goed. 

Wat de prins in zijn quarantaine-tijd uitspookt? Je ziet het in de video hieronder. 

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore