Royalty

Koningin Máxima brengt bezoek aan vrijwilligers van Rode Kruis

31 maart 2020 16:20 Aangepast: 02 april 2020 13:36
Beeld © ANP

Koningin Máxima (48) heeft een bezoek gebracht aan vrijwilligers van het Rode Kruis in Loenen. Hiermee wil ze de steun en waardering voor de inzet uitspreken ten tijde van de corona-crisis, zo meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Tijdens het bezoek kreeg de koningin een rondleiding en ging ze in gesprek met vrijwilligers die zich tijdens deze coronacrisis inzetten voor ouderen en kwetsbare mensen die een beperkt sociaal netwerk hebben. Daarnaast sprak ze met vrijwilligers die helpen bij onder meer de opvang van patiënten en zorg-ondersteunende taken en met mensen die eveneens vrijwillig werkzaam zijn als centralist in de zorgmeldkamer.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Koning en koningin geëmotioneerd door eerste bezoeken

Via FaceTime sprak de koningin vanuit Paleis Huis ten Bosch ook met twee bewoners van woonzorglocatie Nicolaas in Lutjebroek.

Het is niet het eerste bezoek dat onze koning en koningin afleggen. Eerder bezocht koning Willem-Alexander al zorgmedewerkers in Tilburg en het Isala Ziekenhuis in Zwolle. Koningin Máxima bezocht hiervoor al een kwekerij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koning Willem-Alexander bezoekt zorgverleners in Tilburg

Het koningspaar wil met deze werkbezoeken op de hoogte blijven van de gevolgen van de corona-uitbraak en tegelijkertijd hun steun en waardering uitspreken voor iedereen die zich momenteel inzet.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore