Royalty

'Prins William wil weer aan het werk als ambulance-piloot'

31 maart 2020 13:52
Beeld © ANP

Prins William (37) zou opnieuw willen toetreden tot de Britse National Health Service (NHS) als ambulance-piloot. Hij wil zijn steentje bijdragen in de strijd tegen het coronavirus. Dat vertelt een bron aan 'The Sun'.

"William overweegt serieus terug te keren als piloot"

De hertog van Cambridge is geen vreemde bij de organisatie. Hij vloog al twee jaar voor de Air Ambulance, tot 2017. Een bron vertelt dat Prins William tijdens een bezoek aan de NHS gezegd heeft terug te willen keren. "Hij overweegt serieus om terug te komen als een ambulance-piloot, gezien de huidige situatie."

Miniatuurvoorbeeld
lees meer:

Prins William maakt grapje over verspreiding coronavirus

"William weet dat het hele land problemen heeft en hij wil zijn steentje bijdragen", legt de bron uit. Het ligt echter wat ingewikkelder dan gedacht. Omdat William nu een 'senior working royal' is, is het niet zo één, twee, drie mogelijk om weer in diezelfde rol aan de slag te gaan.

Het is namelijk belangrijk om zijn koninklijke taken te vervullen, zeker nu prins Charles ook ziek is geweest. Daarnaast legt Harry zijn functie neer en is prins Andrew de laatste tijd ook niet bepaald positief in het nieuws geweest.

Miniatuurvoorbeeld
lees ook:

Prins William pleit voor meer diversiteit

Onlangs haalde prins William de media nog vanwege een opmerkelijke uitspraak die hij deed over de uitbraak van het coronavirus.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore