Royalty

'Travoltajurk' van prinses Diana wordt op bizarre plek bewaard

28 maart 2020 13:14 Aangepast: 28 maart 2020 14:22
Beeld © ANP

De beroemde jurk die prinses Diana in 1985 op een diner in het Witte Huis droeg, wordt op een opmerkelijke manier opgeslagen. De liefdadigheidsorganisatie Historic Royal Palaces, die de japon eind vorig jaar kocht op een veiling, heeft hem in de vriezer gestopt.

"Om ervoor te zorgen dat er geen motten, mijten of ander ongedierte door onze onbetaalbare collectie heen kunnen knagen"

De organisatie, die meerdere iconische outfits van royals in bezit heeft, heeft een speciale vrieskamer ingericht voor nieuwe aanwinsten. Dat moet ervoor zorgen dat de goede staat van kledingstukken wordt behouden. "Om ervoor te zorgen dat er geen motten, mijten of ander ongedierte door onze onbetaalbare collectie heen kunnen knagen", twittert Historic Royal Palaces zaterdag. De jurk van Diana ligt ook koud. "En blijft daar nog wat langer voordat hij bij de rest van de collectie komt."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Travoltajurk' van prinses Diana eindelijk verkocht

De prinses (1961-1997) droeg de donkerblauwe fluwelen jurk tijdens een diner georganiseerd door oud-president Ronald Reagan. Op die avond waagde Diana zich ook aan een dansje met acteur John Travolta. Historic Royal Palaces telde 264.000 pond neer voor de japon.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore