Royalty

Huwelijk prinses Beatrice op laag pitje vanwege coronavirus

18 maart 2020 17:48
Beeld © Getty Images

Een flinke domper voor de Britse prinses Beatrice (31). Op 29 mei zou ze in het huwelijksbootje stappen met haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi (37), maar vanwege het coronavirus is ze genoodzaakt de bruiloft te cancelen.

"Het is gewoon te riskant"

Een goede vriendin laat aan de Britse krant The Sun weten dat de prinses erg aangedaan is door het nieuws. Haar verlovingsfeest moest ze vorig jaar ook al uitstellen vanwege de negatieve publiciteit rondom haar vader, waarna het huwelijk steeds naar een latere datum opschoof.

Extra pijnlijk maakt dat ze de zegen van haar oma had gekregen om haar trouwreceptie te houden in de paleistuin van Buckingham Palace. Bijzonder, want de laatste keer dat dit mocht was in 2011 toen prins William trouwde met Kate.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Koningspaar bedankt Nederland voor corona-solidariteit

Volgens een woordvoerder van Buckingham Palace wordt er momenteel gezocht naar een oplossing. "Ze zullen het advies van de regering ter harte nemen bij overwegingen om eventueel een huwelijk te plannen in kleine kring", luidt het statement.

Volgens de woordvoerder waren er 150 gasten uitgenodigd voor de bruiloft en twee keer zo veel voor de receptie. Ook Queen Elizabeth, die inmiddels de 94 aantikt, stond op de gastenlijst. "Het is gewoon te riskant (...) Het stel is erg verdrietig, maar ze beseffen dat er andere mensen zijn op dit moment die veel meer lijden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Jeangu Macrooy reageert verdrietig op uitstel songfestival

Voordat Beatrice in projectontwikkelaar Edoardo haar Prince Charming vond, was ze tien jaar samen met Dave Clark. De prinses kapte de relatie met een gebroken hart af, omdat Dave maar niet met een verlovingsring op de proppen kwam. Het was extra pijnlijk dat haar Dave twee maanden na de breuk al een andere vrouw aan zijn armen had en met haar wel wilde trouwen. 

Er is de laatste tijd veel gaande rondom Andrew, de vader van Beatrice. RTL Boulevard besteedde aandacht aan de problemen die hem achtervolgen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore