Royalty

Grote zorgen om prins Phillip: 'Niet lang meer bij ons'

05 maart 2020 18:50 Aangepast: 05 maart 2020 18:59
Beeld © Getty Images

De gezondheid van de prins Philip zorgt al enige tijd voor flinke bezorgdheid voor het Britse koningshuis. De 98-jarige royal is vorig jaar kort opgenomen en de grote liefde van koningin Elizabeth (93) is dit jaar nog niet in het openbaar gezien.

"Het zou kunnen dat Archie zijn overgrootvader nooit zal zien"

Prins Philip werd eind vorig jaar nog opgenomen in het ziekenhuis, maar volgens Buckingham Palace was er destijds geen reden tot paniek. De opname had te maken met een al bestaand medisch probleem. Volgens Dickie Arbiter, de voormalige woordvoerder van de Queen, is de situatie echter een stuk ernstiger dan in eerste instantie naar buiten is gebracht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Philip overgebracht naar ziekenhuis

“Hij wordt in juni 99 en zal niet lang meer bij ons zijn”, zo vertelt hij in een interview. Hij vindt het ook zeer kwalijk dat zijn kleinzoon Harry en Meghan Markle de kleine Archie in Canada hebben achtergelaten tijdens hun afscheidstournee. “Ik vind dat ze hem hadden moeten meenemen. Archie moet tenslotte zijn familie ontmoeten. Nu zijn ouders veel tijd in Canada en de Verenigde Staten zullen doorbrengen, zal dat minder makkelijk worden. Je moet ook praktisch denken, prins Philip lag tijdens kerstmis al in het ziekenhuis.”

Volgens Dickie zag Philip er zeer zwak uit toen hij het ziekenhuis verliet. “Het zou kunnen dat Archie zijn overgrootvader nooit zal zien.”

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse prins Philip levert vrijwillig rijbewijs in na ongeluk

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore