Royalty

Harry en Meghan winnen dik van William en Kate op Instagram

01 maart 2020 17:15
Beeld © Getty Images

Harry (35) en Meghan Markle (38) zijn de koning en koningin van social media. De officiële troonopvolgers, prins William (37) en Kate Middleton (38), scoren gemiddeld een stuk minder likes en comments dan de Sussex-familie.

Femail heeft de Instagram-accounts van zowel Harry en Meghan als William en Kate doorgespit. De Amerikaanse krant ging op onderzoek uit om te zien welke foto's de meeste likes hadden gegenereerd voor de Britse royals. En wat blijkt? Sussex Royal doet het een heel stuk beter dan Kensington Royal. Van de tien meest gelikete kiekjes komen de Hertog en Hertogin van Sussex in negen langs. Slechts één foto van de troonopvolgers William en Kate komt in het rijtje voor. 

1. Queen Elizabeth ontmoet baby Archie

De absolute nummer één in het lijstje is het kiekje waar Queen Elizabeth, prins Philip en Meghans moeder Doria de kleine spruit ontmoeten. Inmiddels zijn meer dan 2,9 miljoen likes gegeven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Meghan Markle voelt zich gepest door Queen Elizabeth en familie'

2. De geboorteaankondiging van Archie

Het scheelde weinig of dit was de nummer één geweest, maar Archie's geboorteaankondiging is een sterke tweede met ook 2,9 miljoen likes. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Peetouders kleine Archie eindelijk bekend

3. De eerste keer dat Meghan en Harry hun baby aan de wereld tonen

In mei 2019 toonden de Hertog en Hertogin van Sussex hun eerste baby aan de wereld. Meer dan 2,8 miljoen mensen vonden dit leuk op Instagram. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wie betaalt straks de beveiliging van Harry en Meghan?

4. Archie's doop

Archie is een behoorlijk succesnummer op social media. Ook zijn doop scoorde enorm. Het leverde zo'n 2,7 miljoen likes op. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Prins Harry rockt erop los met Jon Bon Jovi

5. De eerste vaderdag van prins Harry

De eerste helft van de lijst staat volledig in het teken van de baby. Ook de eerste vaderdag van Harry was een hit. Op de foto stond de kleine Archie volop in de schijnwerpers en kreeg er 2,4 miljoen likes voor. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Megxit kan Harry en Meghan een miljard opleveren'

6. Het huwelijk van Harry en Meghan

Ongelooflijk maar waar: de énige foto in de top zes van William en Kate staat volledig in het teken van Harry en Meghan. Het stel wenste hen veel geluk samen na hun bruiloft en dat zorgde voor een kleine 2,4 miljoen vind-ik-leuks. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan en Harry geven het koningshuis een sneer

7. Meghans eerste moederdag

Archie pakt wederom een hele hoop likes. Dit keer 2,1 miljoen, omdat hij Meghan haar eerste moederdag bezorgde. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan: 'Niets houdt ons wettelijk tegen om titel te gebruiken'

8. De eerste schooldag van prins George en prinses Charlotte

Daar zijn ze dan eindelijk: Kensington Royal. Het is de allereerste foto in de foto waar Harry, Meghan of Archie niet op te zien is. Prins George en prinses Charlotte bezorgen hun ouders William en Kate een dikke 2,1 miljoen vind-ik-leuks op. Goed voor een achtste plaats. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Klasgenootjes prins George in quarantaine wegens coronavirus

9. De trouwdag van Harry en Meghan

De trouwpartij van Harry en Meghan was goed voor bíjna 2 miljoen vind-ik-leuks op het Instagram-account van William en Kate. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en Meghan mogen zichzelf geen Sussex Royals meer noemen

10. Megxit

En de top tien wordt toepasselijk afgesloten met de aankondiging dat Harry en Meghan afstand doen van hun titels, wat hen 1,8 miljoen likes opleverde. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Harry en Meghan gaan samenwerken met Oprah Winfrey

Ondanks dat Harry en Meghan zich financieel onafhankelijk hebben verklaard, zitten ze zeker niet krap. De twee kunnen zomaar eens nog meer miljoenen gaan binnenharken. Hoe ze dat gaan doen, zie je in de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore