Ga naar de inhoud
Royalty

Kleinzoon van Queen Elizabeth kondigt scheiding aan

Beeld © Getty Images

Het is werkelijk geen moment rustig in het Britse koningshuis. Na alle ophef rondom 'Megxit' en prins Andrew (59), kondigen Peter Phillips (42) en zijn vrouw Autumn (41) hun scheiding aan. Dat moet als een grote schok komen voor Queen Elizabeth (93), aangezien zij erg gesteld is op haar schoonkleindochter.

"De beslissing om te scheiden en de voogdij te delen kwam tot stand na vele maanden van discussies en is een verdrietige, maar vriendschappelijke keuze"

Een scheiding is altijd ongewenst in het Britse koningshuis, maar de relatiebreuk van Elizabeths oudste kleinzoon Peter komt na een huwelijk van twaalf jaar ongetwijfeld als een klap. De twee hebben hun scheiding vorig jaar al aangekondigd, in het bijzijn van de familie.

Queen
Lees ook:
Queen Elizabeth laat zich uit over plannen Harry en Meghan

Het nieuws komt nu pas officieel naar buiten. In het gezamenlijke statement van het koppel valt te lezen dat dit volgens hen 'de beste keuze is voor hun twee kinderen en hun voortdurende vriendschap'. Peter en Autumn hebben twee dochters: Savannah (9) en Isla (7). 

Gezien Peters status is het ongebruikelijk om het nieuws via deze weg naar buiten te brengen, maar door de aanhoudende geruchten was dit voor het stel de enige oplossing. Peter en Autumn schitterden door afwezigheid bij de jaarlijkse Christmas Day service in de kerk en werden in september voor het laatst samen gezien. 

Zo
Lees ook:
Zo gaat het met Queen Elizabeth na Megxit

Het sprookje tussen Peter en Autumn begon in 2003 toen ze elkaar voor het eerst zagen bij de Grand Prix in Montréal. In 2008 gaven ze elkaar het jawoord in St George's Chapel in Windsor Castle, waarna hun liefde werd bezegeld met de geboorte van hun twee dochters in 2010 en 2012. Hoewel Peter onderdeel is van het Britse koninklijke familie, is hij geen werkende royal en heeft hij geen titel.

Waarom
Lees ook:
Waarom de Queen kerstversiering tot in februari laat hangen

Is het voor Queen Elizabeth op 93-jarige leeftijd al tijd om afstand te doen van de troon? Je hoort het in deze video.

Gaat koningin Elizabeth afstand doen van de troon?

05:49