Royalty

Prinses Beatrice houdt trouwreceptie in Buckingham Palace

07 februari 2020 15:14 Aangepast: 07 februari 2020 15:30
Beeld © Getty Images

Queen Elizabeth (93), de vrouw die tradities hoog in het vaandel heeft staan, knijpt een oogje toe als het gaat om het huwelijk van haar kleindochter prinses Beatrice (31). Zij krijgt de zegen van haar oma om haar trouwreceptie te houden in de paleistuin van Buckingham Palace. Bijzonder, want de laatste keer dat dit mocht was in 2011 toen prins William (37) trouwde met Kate (38).

Het verhaal ging al dagen rond, maar nu is het officieel bevestigd: Beatrice trouwt op 29 mei met haar Italiaanse verloofde Edoardo Mapelli Mozzi (37). The Royal Family bracht via Instagram het volgende statement naar buiten. "Het huwelijk van HRH Prinses Beatrice van York en de heer Edoardo Mapelli Mozzi vindt plaats op vrijdag 29 mei 2020. Het echtpaar verloofde zich in september 2019 in Italië. De koningin heeft vriendelijk toestemming gegeven voor de ceremonie in The Chapel Royal, St James's Palace. De ceremonie wordt gevolgd door een privéreceptie, gegeven door de Queen, in de tuinen van Buckingham Palace."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Royal wedding alarm: prinses Beatrice ten huwelijk gevraagd

Het nieuws komt niet helemaal uit de lucht vallen. Nu prinses Beatrice het geluk in de liefde weer gevonden heeft, steelt haar vader op een negatieve manier de spotlights. En dat terwijl dit juist haar tijd moet zijn om te schitteren. Haar verlovingsfeest stelde ze vorig jaar uit door de negatieve publiciteit rondom haar vader, waarna het huwelijk steeds naar een latere datum opschoof.

Uiteindelijk vond er een feest plaats zónder haar vader en werd de datum voor het huwelijk officieel geprikt. Dankzij het mooie gebaar van de Queen om de trouwreceptie in Buckingham Palace te vieren, valt de trouwdag hopelijk niet in het water. Naar verluidt is prins Andrew gewoon aanwezig bij de festiviteiten en geeft hij volgens de traditie zijn dochter weg op haar huwelijksdag. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle schaamt zich rot voor prins Andrew

Voordat Beatrice in projectontwikkelaar Edoardo haar Prince Charming vond, was ze tien jaar samen met Dave Clark. De prinses kapte de relatie met een gebroken hart af, omdat Dave maar niet met een verlovingsring op de proppen kwam. Het was extra pijnlijk dat haar Dave twee maanden na de breuk al een andere vrouw aan zijn armen had en met haar wel wilde trouwen. 

Er is de laatste tijd veel gaande rondom Andrew, de vader van Beatrice. RTL Boulevard besteedde aandacht aan de problemen die hem achtervolgen. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore