Royalty

Prins Andrew noemt vrouw die hem beschuldigt van misbruik 'ziek'

05 februari 2020 12:04
De Britse prins Andrew Beeld © ANP

De storm rond Prins Andrew (53), Virginia Roberts (36) en het mogelijke seksuele misbruik is nog niet eens gaan liggen, of de prins gooit alweer olie op het vuur. Hij noemt haar een erg zieke vrouw.

"De insinuatie is het probleem. Daar kun je niets aan doen! Schouders ophalen en doorgaan"

Dat Virginia uit de anonimiteit stapt over het mogelijke misbruik valt bij prins Andrew niet in goede aarde. Nu de Britse krant The Mail on Sunday onthult wat de prins tegen een vriend zou hebben gezegd, lijkt de royal al helemaal met 2-0 achter te staan. 

Door te stellen dat Virginia een zieke vrouw is, trekt hij haar mentale gezondheid in twijfel. Met zijn 'schouders ophalen en doorgaan'-mentaliteit toont hij niet alleen bijzonder weinig sympathie, maar laat de prins ook zien dat hij na zijn tenenkrommende interview over de overleden zedendelinquent Jeffrey Epstein niet veranderd is.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Interview Prins Andrew zorgt voor ophef

Inmiddels is Andrew door zijn vader Philip en broer Charles gedwongen om een stap terug te doen omwille van de monarchie. De belangen en het al niet zo smetteloze imago van de familie staat namelijk op het spel. Ondertussen lijkt de royal alleen maar verder in het moeras weg te zakken. Het koningshuis is normaal gesproken bijna onaantastbaar, maar dat gaat voor Andrew niet meer op. Zelfs Meghan Markle keert zich volgens The Sun tegen hem. 

De bron vertelt: "Ze was erg aangedaan na zijn rampzalige interview met de BBC, waarin hij onder andere zei dat ’het een goede daad was als man om seks te hebben met een vrouw’.” De hertogin noemt hem een beschamende oom die allesbehalve vriendelijk is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Meghan Markle schaamt zich rot voor prins Andrew

Peter R. de Vries verwacht in ieder geval dat Virginia binnenkort naar buiten komt om eenmalig haar verhaal te doen in een Amerikaanse talkshow. Bekijk de video hieronder. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore