Royalty

Epstein-slachtoffers woedend op prins Andrew: 'Doe het juiste'

28 januari 2020 13:17
Beeld © Getty Images

De in opspraak geraakte prins Andrew (59) heeft zich de woede van de vermeende misbruikslachtoffers van de overleden Jeffrey Epstein (66) op de hals gehaald. Ze zijn woest dat de royal geen enkele medewerking verleend aan het lopende onderzoek. Er wordt hem op het hart gedrukt om 'het juiste te doen'.

Advocate Gloria Allred, die evenals Lisa Bloom een aantal vrouwen bijstaat, heeft laten weten zelfs een brief naar het huis van Andrew te hebben gestuurd. Ze zou daar geen reactie op hebben gehad. “Geen antwoord is hetzelfde als nul medewerking verlenen. Dit is belachelijk, onacceptabel. De prins heeft de morele verplichting om met de onderzoekers te praten, want dat is wat hij heeft beloofd om te doen,” vertelde ze op BBC Radio 4. In november vorig jaar beloofde de hertog in een interview nog zijn medewerking aan het onderzoek en vertelde dat hij zelfs bereid was om onder ede te getuigen, maar hij geeft nu dus niet thuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

FBI onderzoekt Ghislaine Maxwell, de vriendin van Jeffrey Epstein

"Dit is belachelijk, onacceptabel"

De vriendschap tussen de prins en Jeffrey Epstein zorgt al jaren voor gedoe. De miljardair werd in Florida eerder al tot een gevangenisstraf veroordeeld wegens seksueel misbruik van minderjarige meisjes. In 2019 werd hij opnieuw vervolgd wegens aanklachten over een pedofiel netwerk dat door hem gerund zou worden. Afgelopen augustus pleegde hij zelfmoord, terwijl hij in een zwaarbewaakte gevangenis zat.

Buckingham Palace laat in een reactie weten dat Andrews juridische team bezig is met de zaak, maar heeft laten weten zelf geen verder commentaar te geven.

In RTL Boulevard kwam de zaak ook veelvuldig ter sprake, zoals hieronder toen duidelijk werd dat de problemen rondom prins Andrew steeds groter worden:

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Prins Andrew moest stap terug doen van vader en broer'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore