Ga naar de inhoud
Royalty

Kate Middleton open over moeilijke tijd na geboorte prins George

Beeld © Getty Images

Hoewel het leven van Prins William (37) en Kate Middleton (38) overkomt als een sprookje, speelt er achter de schermen voldoende om een heel seizoen van The Crown mee te vullen. De hertogin van Cambridge heeft zich onlangs zeldzaam openhartig uitgelaten over de periode na de bevalling van de kleine prins George (6). En die is allesbehalve rooskleurig.

"Ik had geen familie om mij heen"

Het Britse koningshuis was in het verleden nogal terughoudend met het delen van privéomstandigheden van de royals, maar lijken een heuse ommezwaai te maken. Kate heeft zich tijdens een 24 uur durende tour door het Verenigd Koninkrijk erg open opgesteld. Ze sprak over hoe ze zich voelde na de geboorte van prins George in 2013. De hertogin gaf toe dat ze zich 'geïsoleerd' voelde na de geboorte van haar eerste kind. Ook voelde ze zich erg 'afgesneden' van degenen van wie ze hield.

Kate
Lees ook:
Kate Middleton vertelt over mogelijkheid vierde baby

"Ik had een kleine baby in het midden van Anglesey en ik voelde me zo geïsoleerd, zo afgesneden van de rest. Ik had geen familie om mij heen en William had die periode nachtdiensten", vertelde Kate tijdens haar bezoek aan een kinderopvang in Cardiff. Prins William was ten tijde van de geboorte van prins George werkzaam voor de Royal Air Force en zijn afwezigheid eiste zijn tol. 

In 2017 gaf de hertogin ook al toe dat ze de periode als kersverse moeder erg moeilijk vond. "Het is soms eenzaam en je voelt je soms geïsoleerd." Kate en William hebben onlangs een nieuw initiatief gelanceerd, genaamd Five Big Questions. Hiermee roepen de royals mensen op om hun mening te delen over het opvoeden van de volgende generatie.

Kate
Lees ook:
Kate Middleton viert 38ste verjaardag met nieuwe foto