Royalty

'Meghan nam geen deel aan crisisberaad vanwege afluisterangst'

14 januari 2020 14:46
Beeld © Getty Images

Er komen steeds meer details naar buiten over het geplande crisisberaad van de Britse koninklijke familie wegens het vertrek van Prins Harry (35) en Meghan Markle (38). Hier waren Queen Elizabeth (93) en de prinsen Charles (71), William (37) en Harry bij aanwezig. Meghan daarentegen schitterde door afwezigheid en hoewel ze eerst telefonisch zou deelnemen aan het gesprek, is dit last minute niet gebeurd.

"Dit was een zeer vertrouwelijke familiebespreking"

In eerste instantie zou Meghan, die momenteel samen met zoontje Archie in Canada verblijft, telefonisch aanwezig zijn bij het gesprek, maar de telefoon is uiteindelijk niet overgegaan. In een officieel statement valt te lezen dat "de Sussexes besloten dat het uiteindelijk niet nodig was voor Meghan om mee te doen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Meghan Markle na ophef teruggekeerd naar Archie in Canada

Toch zou het verhaal iets anders in elkaar steken. Bronnen dichtbij de Britse royals vertellen aan The Daily Mail dat Meghan werd uitgesloten van het gesprek om te voorkomen dat ze zou worden afgeluisterd. “Dit was een zeer vertrouwelijke familiebespreking, geen conference call. Niemand wist zeker wie er nog meer had kunnen meeluisteren”, legt een bron de beslissing uit. Hoewel Meghan niet aanwezig was voor het grootste gedeelte van de gesprekken, belde ze uiteindelijk wel in om naar het eindoordeel te luisteren.

Na de bijeenkomst bracht Queen Elizabeth een statement naar buiten waaruit blijkt dat ze achter de keuze van het stel staat. “Mijn familie heeft vandaag heel goede discussies gehad over de toekomst van mijn kleinzoon en zijn gezin", begint Queen Elizabeth het statement. "Mijn familie en ik steunen Harry en Meghans verlangen om een nieuw leven te beginnen als een jonge familie. Natuurlijk gaat onze voorkeur er naar uit dat ze zouden blijven als fulltime werkende leden van de Royal Family. We respecteren en begrijpen hun wens om een onafhankelijker leven te leiden als gezin, terwijl ze nog altijd een gewaardeerd onderdeel zijn van mijn familie."

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Queen Elizabeth steunt Harry en Meghan in hun keuze

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore