Royalty

Prinsen Harry en William: 'Meghan is niet weggepest'

13 januari 2020 14:06 Aangepast: 13 januari 2020 16:28
Beeld © Getty Images

Sinds bekend is geworden dat Harry (35) en Meghan (38) zich willen terugtrekken uit de Britse koninklijke familie, draait de geruchtenmolen overuren. Zo zou het pestgedrag van Prins William (37) jegens Meghan de voornaamste reden zijn voor het stel om op eigen voet verder gaan. “Een vals verhaal”, zo klinkt het nu in een gezamenlijk statement van de broers.

“Het werkt niet meer voor mij”

Prins Harry en zijn broer William ontkenden vandaag met klem dat er momenteel sprake is van een kloof tussen de twee. Het statement komt vlak voor het geplande crisisberaad met de broers, koningin Elizabeth en Meghan, die vanuit Canada inbelt voor het gesprek.

In de Britse krant The Times verscheen een verhaal waarin stond dat het pestgedrag van Prins William de druppel was voor Meghan Markle. “Het werkt niet meer voor mij”, zou de hertogin hebben gezegd tegen haar man.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Alle ogen op familieberaad koningin Elizabeth en prins Harry

Volgens de broers is dit verhaal absoluut niet waar. “Ondanks duidelijke ontkenningen, verscheen er in een Britse krant een vals verhaal over de relatie tussen de hertog van Sussex en de hertog van Cambridge”, begint de verklaring.  “Voor broers die zo veel geven om de kwesties rondom geestelijke gezondheid en het gebruik van opruiende taal op deze manier is aanstootgevend en potentieel schadelijk”, vervolgen ze.

Op Sandringham, het landgoed van koningin Elizabeth, wordt vandaag een familieberaad gehouden met de prinsen Charles, William en Harry. Tijdens het gesprek zal onder meer worden gekeken of het stel de koninklijke titels mag behouden. Ook over de financiële toelage en eventuele commerciële activiteiten zal worden gesproken.

Miniatuurvoorbeeld
Bekijk ook:

Kogel door de Britse kerk: Harry en Meghan doen stapje terug

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore